Inhaalduels afgelopen week: Haarle en Broekland verrassen

Zowel Haarle (foto), in de eerste klasse, als hoofdklasser Broekland boekte deze week een verrassende zege in het midweekse inhaalprogramma.

De grootste verrassing kwam op naam van Haarle te staan. De ploeg van vertrekkend coach Andr√© Biemans versloeg in eigen huis CVO, dat nog vol in de race is voor de titel. Het werd in Haarle 21-18. “Wat een bijzondere wedstrijd afgelopen donderdag, met een geweldige winst op de nummer 2, CVO uit Vaassen. En wat een aanmoediging van onze supporters. Geweldig!” schreef Haarle. CVO was vanzelfsprekend minder blij: “Hierbij kort en bondig: slechte wedstrijd, kansen niet afgemaakt, verdediging als gatenkaas, blauw oog, bijzondere beslissingen, gestreden, verloren. Wat een enorme domper in dit goed lopende seizoen.”

Haarle stijgt door de zege naar plek vijf. CVO blijft tweede, maar het verschil met koploper LHC is opgelopen tot vijf punten. Met nog vijf competitierondes te gaan, is er nog niets beslist, maar CVO kan zich een nieuwe fout niet permitteren. Vanavond speelt CVO tegen HCL; Haarle gaat op bezoek bij Angeren.

Genieten geblazen

Na zeven nederlagen op rij proefde Broekland woensdag eindelijk het zoet van de overwinning weer eens. Houten – in de heenwedstrijd met 31-19 nog veel te sterk voor Broekland – werd met 24-21 naar huis gestuurd. “De dekking stond als een huis, de keepers pakten de ballen en de breaks gingen weer heerlijk als vanouds”, evalueerde Broekland. “Genieten geblazen, en dat op de woensdagavond!”

Vanavond gaat Broekland, in de enige derby van dit seizoen, tegen hekkensluiter Overwetering opnieuw proberen twee punten te pakken. Bij winst is zelfs het linkerrijtje weer in zicht. Overwetering speelt voor spek en bonen, maar zal zich in deze burenstrijd zeker van z’n beste kant willen laten zien.

Uitslagen 5, 6 en 7 april 2022

Eerste divisie
Kwiek 2 – Aalsmeer: 29-19

Hoofdklasse A
DOS – Nieuw Heeten: 28-22 – wedstrijdverslag
Dalfsen – SDOL: 36-33

Hoofdklasse C
Broekland – Houten: 24-21 – wedstrijdverslag

Eerste klasse Oost – dames
Huissen – ABS: 14-18 – wedstrijdverslag
Haarle – CVO: 21-18 – wedstrijdverslag

Tweede klasse Oost
Wijhe’92 3 – Overwetering 2: 33-12
Zwolle 2 – Holten: 21-29 – wedstrijdverslag

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina