Overwetering is klaar met hoofdklasse C en dient verzoek tot degradatie in

Met een schamele zeven punten en de laatste plek in handen ziet het er niet goed uit voor Overwetering in de hoofdklasse C. Maar dat deert de Olster ploeg allerminst. Sterker nog, hoe de rest van het seizoen ook verloopt, Overwetering wil volgend jaar weer in de eerste klasse spelen. De vereniging heeft bij de bond vrijwillige degradatie aangevraagd, zo is te lezen in de Stentor.

De reisafstanden in de hoofdklasse C, waarin ook Broekland uitkomt, zijn groot. Veel tegenstanders komen uit het westen, waardoor Overwetering vaak lange dagen of avonden moet maken. Veel speelsters hebben daar geen zin meer in en twijfelen daarom om nog langer voor het eerste team uit te komen. Na onderling overleg is daarom besloten vrijwillig een stap terug te zetten. “We hebben best lang gestreden om in de hoofdklasse te komen”, vertelt aanvoerster Shana Nijboer, die zelf wel graag in de hoofdklasse was gebleven. “Op het idee van de groep om terug te gaan naar de eerste klasse kun je niet zomaar ja zeggen. Het team dreigde echter uit elkaar te vallen als we deze stap niet zouden nemen. Jammer, maar het plezier blijft voorop staan.”

Trainer Hans Reukers, die volgend jaar door Aldo Nijboer oppgevolgd wordt, heeft zijn bedenkingen bij de beslissing. “Ik zou persoonlijk wat minder klagen. Bij Wijhe’92 doen ze het wel. Gelukkig zijn de opkomst en inzet tijdens trainingen prima, maar een aantal meiden heeft moeite met de wedstrijden. Op zaterdag moeten we regelmatig om vier uur vertrekken, dan zijn we pas om elf uur weer in Olst. Ze zijn dan te lang van huis en haard. Vriendjes zijn tegenwoordig heel belangrijk. En het werk en het kunnen stappen ook. Het zijn keuzes die je moet maken.”

Teambegeleidster Miranda Jansen zie ook dat de instelling anders is geworden: “We spelen het liefst derby’s tegen buurtverenigingen. Dan komt er meer publiek en is er sfeer. Nu zijn we vaak in twee busjes de hele dag op pad. Speelsters doen priv√© liever andere dingen. De mentaliteit is anders geworden. Je merkt dat niet alle speelsters alles voor de sport over hebben.”

Overigens won Overwetering dit weekend wel. Westlandia 2 werd in eigen huis met 32-28 verslagen.

Lees ook: wedstrijdverslag Overwetering – Westlandia 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Overwetering is klaar met hoofdklasse C en dient verzoek tot degradatie in”

  1. Henny Nijboer

    Misschien ook stof tot nadenken voor NHV. Zoveel derby’s mogelijk, promotie handbal.
    Door dergelijke indelingen 15 jaar terug in de tijd. Toen (met 4 hoofdklassen) moesten Sallandse ploegen steeds naar Limburg. Met extra hoofdklasse zou dit opgelost zijn. Nu met liefst 6 hoofdklasse moet dit toch niet mogelijk zijn?
    Het kan anders, zie Twente. Daar nog steeds een geheel eigen hoofdklasse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina