2022-04-02: Overwetering – Westlandia 2 (hoofdklasse)

Verslag Overwetering

Eindelijk weer eens twee punten!

Zaterdagavond stond de wedstrijd tegen WPK/WESTLANDIA dames 2 op het programma. Wij hadden nog niet eerder tegen hun gespeeld, dus we wisten niet goed wat we konden verwachten. Wat we wel wisten is dat zij 1 plekje boven ons staan.

Eerst mochten de pupillen, Lisa en Lindsey, de eerste twee doelpunten scoren. Deze wedstrijd sloot Mariska uit dames 2 bij ons aan. Om 19:00 uur begonnen wij aan de wedstrijd. In het begin van de eerste helft ging het gelijk tegen elkaar op. Wij konden via alle posities elkaar goed vrij spelen en de kansen afmaken die wij kregen. Voornamelijk onze cirkel liep goed vrij waardoor zij goed aanspeelbaar was. In het begin van de eerste helft stonden wij in een 5-1 verdediging. Helaas wist de midden opbouwspeelster ons via deze verdediging eenvoudig te passeren en heeft vanaf deze positie een aantal doelpunten gemaakt. Toen hebben wij besloten om terug te gaan naar een 6-0 verdediging om dit meer te controleren, maar toen begonnen andere speelsters van WPK/WESTLANDIA vanaf de 9 meter lijn goed te gooien en hebben zij op deze manier een aantal doelpunten gemaakt. Dit moest anders. De rust gingen wij in met een kleine achterstand wat we nog makkelijk konden omzetten in een overwinning voor ons.

In de rust hebben wij met elkaar naar een oplossing gezocht om de sterke speelster van WPK/WESTLANDIA beter te controleren waardoor zij op een andere manier moesten gaan handballen. Hierom hebben we besloten om deze speelster vast te zetten, waardoor er wel meer ruimte vrij kwam voor de rest van de speelsters op de cirkel, maar dit konden wij goed verdedigen door verantwoordelijk te zijn voor onze eigen man. In de tweede helft waren we scherper op de bal en vingen win ook terugkomende ballen van de keeper af en waren we goed aan het storen waardoor we een aantal keer break-outs konden lopen. Ook deze kansen maakten wij af. Op het eind werd het nog erg spannend en kwam WPK/WESTLANDIA weer terug en gingen zij met 7 speelsters in de aanval spelen waardoor er een empty goal bij hun was. In hun aanval wisten wij een keer de bal te onderscheppen en een vrij doelpunt te maken. Wij wisten de 2 punten in Olst te houden en hebben gewonnen met 32-28!

De volgende wedstrijd spelen wij op 9 april om 19:30 uur uit tegen Broekland dames 1. Hopelijk zien wij daar veel supporters om daar de 2 punten mee te nemen naar Olst!

Pupillen: Lindsey Neerbos & Lisa Neerbos
Speelster van de wedstrijd: Shana Nijboer