SDOL tackelt koploper Heeten: ‘Plezier hebben en gaaaaaan!’

In de hoofdklasse A zorgde middenmoter SDOL voor een verrassing door koploper Heeten te laten struikelen. De Luttenbergers hadden in de Heetense sporthal zestig minuten lang de touwtjes in handen en wonnen de derby verdiend met 23-28.

‘Niks te verliezen, plezier hebben en gaaaaaan!’ Met die instelling betrad SDOL de sporthal in Heeten. Dat bleek het juiste recept voor de overwinning. Heeten werd in de beginfase overrompeld. “We begonnen de wedstrijd niet scherp en lieten ons overlopen door SDOL. We lieten ons verrassen door het snelle spel en de fysieke dekking,” analyseerde de thuisploeg.

Bij rust was het verschil twee punten in het voordeel van SDOL (11-13). Dat verschil werd in het begin van de tweede helft alleen maar groter. SDOL: “Het lukte ons om hun afstandsschutters uit het spel te halen. De ballen die wel richting doel gingen wist Amy Kogelman er knap uit te houden.”

Heeten kwam desondanks sterk terug, maar moest door enkele ondertalsituaties toch het hoofd buigen: “Helaas zaten de beslissingen van de scheidsrechter ons niet mee aan het einde en stonden we de laatste vier minuten met een man minder in het veld. Hier wist SDOL goed gebruik van te maken. De tweede helft hebben we gevochten, maar de overwinning zat er niet in vandaag. SDOL was de terechte winnaar.”

Omdat ook DOS – de uitdager van Heeten – niet wist te winnen, blijft Heeten ondanks de nederlaag koploper in de hoofdklasse A. Volgende week staan beide titelkandidaten in Emmer-Compascuüm tegenover elkaar. Bij winst kan Heeten het kampioenschap bijna niet meer ontgaan.

Lees ook: wedstrijdverslagen Heeten en SDOL

Stand hoofdklasse A
1. Heeten 20-30
2. DOS 18-27
3. E&O 2 18-26
4. Nieuw Heeten 19-25
5. Cometas 19-24
6. Dalfsen 17-22
7. Cirkeltijgers 20-19
8. SDOL 19-16
9. Zwolle 19-15
10. HVZ-Vivendi 17-9
11. HVE 2000 18-5
12. Hurry Up 18-4

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina