Met Aldo Nijboer en Frank Eilander kiest Overwetering voor vertrouwde gezichten: ‘Een mooi koppel’

Aldo Nijboer is met ingang van volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Overwetering. Hij volgt Hans Reukers op die na twee seizoenen bij de hoofdklasser vertrekt. Met Nijboer kiest Overwetering voor een trainer uit de eigen vereniging. Ook bij het tweede team is dat het geval: daar gaat Frank Eilander aan de slag.

Nijboer is een meer dan vertrouwd gezicht in de Olster sporthal de Hooiberg. Niet alleen woont hij in Olst zelf, ook traint hij er al jaren diverse jeugdteams van Overwetering. Bovendien was hij tussen 2012 en 2016 ook al hoofdtrainer bij de vereniging. Die taak neemt hij nu dus weer op zich. “Hans Reukers gaf vorig jaar aan dat dit waarschijnlijk zijn laatste seizoen bij ons zou worden”, vertelt bestuurslid en oud-speelster Roos van Breukelen namens de club. “We wisten dus dat we op zoek moesten naar een nieuwe trainer en we wisten ook dat dit een lastige zoektocht zou worden. Uiteindelijk hebben we Aldo gepolst en gelukkig was hij erg positief.”

Na zijn hoofdtrainerschap bij Overwetering ging Nijboer aan de slag als trainer bij Kwiek A1. Van Breukelen: “Hij was toen heel wat jaren trainer geweest bij dames 1 en dan is het goed om even afstand te nemen. Dat was op dat moment de juiste keuze. Het team is nu heel anders. Het is een jonge groep, waar echt mee gebouwd moet worden. Aldo ziet het erg zitten om die taak op zich te nemen.”

Kind van de club

Bij het tweede team, uitkomend in de tweede klasse, komt ook een nieuw gezicht voor de groep. Frank Eilander wordt daar de nieuwe trainer en coach. Ook hij is een kind van de club. Al jarenlang traint en coacht hij diverse teams van Overwetering. Zo is hij dit seizoen de trainer van de A1. In het jaargang 2019-2020 was hij een aantal maanden hoofdtrainer, om het plotselinge vertrek van toenmalig trainer Jan Lentjes op te vangen. “Met Aldo en Frank hebben we een mooi koppel voor onze eerste twee teams”, concludeert Van Breukelen.

Kees van Duren blijft de trainer en coach van het derde team.

Foto: Overwetering-voorzitter Mark van Gurp en de nieuwe hoofdtrainer Aldo Nijboer tekenen de overeenkomst

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina