Dalfsen krijgt vleugels en imponeert met winst op topfavoriet DOS

De tussentijdse overstap van trainer Gert Wessels van Dalfsen naar Lettele heeft tot nu voor alle partijen zeer goed uitgepakt. Lettele heeft sinds de komst van de Lemelervelder anderhalve week geleden het puntenaantal op de ranglijst verdubbeld. Ook bij Dalfsen loopt het zeer voorspoedig, met als hoogtepunt de zege op koploper DOS dit weekend.

Liesbeth Booijink en Irma Klumper coachen Dalfsen nu Wessels naar Lettele is vertrokken. Booijink: “Ellen Klumper is voor volgend seizoen aangesteld, maar is nu nog druk met onze C-jeugd. Het is fijner voor haar om in een nieuw seizoen fris te starten. Irma en ik pakken daarom het coachen tot het einde van dit seizoen op. Wij hebben beiden zelf gehandbald en van ons allebei speelt een dochter in het eerste. We kennen het team goed, ik heb veel van die meiden in de jeugd gecoacht. Natuurlijk hebben we wel met ze overlegd of zij dit ook wilden en dat zagen ze wel zitten.”

Supertrainers

Met de trainingen houden Booijink en Klumper zich niet bezig. Booijink: “Daar moet je weer heel andere dingen voor kunnen. Ik kan soms wel zien dat er technisch iets niet goed gaat, maar ik weet dan niet hoe ik ze dat goed moet aanleren. Gelukkig hebben we supertrainers binnen de club die dat op zich nemen. Op dinsdag traint Ellen Klumper ze samen met Nicole Hemmink. Op donderdag doet Maurice Feringa dat. Nicole en Maurice trainen ook onze Handbal+-groep. We zijn heel blij dat zij de trainingen oppakken. Als het even kan kijken ze ook de wedstrijden en weten ze dus hoe de meiden spelen.”

Fysiek versus tenger

Vorige week, de eerste wedstrijd dat Booijink en Klumper coachten, werd Cometas met 33-17 verslagen. Deze week verraste de ploeg met een 34-32 zege op titelfavoriet DOS. “Die uitslag was voor ons ook een verrassing. DOS heeft een imponerend team, met geroutineerde, sterke speelsters en grote keepers. Echt een indrukwekkende ploeg. We kwamen daardoor ook direct op een 1-6 achterstand.”

Dat betekende echter niet dat DOS zomaar uit kon lopen naar een nieuwe overwinning. “Wij konden al snel ons eigen spel spelen. Dat was voornamelijk de snelle tegenaanval. Bij rust was het al gelijk, 16-16. Ook in de tweede helft bewaarden we de rust. En dat was heel belangrijk deze wedstrijd. DOS is erg fysiek, wij zijn juist tenger. Als wij in de aanval vastgezet werden, konden we geen kant meer op. Verdedigend maakten we door het krachtsverschil veel overtredingen, dan hingen we achter ze aan. Lissa van Dam liep daardoor tegen drie tijdstraffen en dus rood op.”

Vier zeges op rij

Maar de zege werd wel binnengesleept. Het betekende de vierde overwinning op rij. Dalfsen verloor dit kalenderjaar nog geen wedstrijd. “Het gaat goed en dat is hartstikke mooi om te zien. De meiden werken er hard voor. Gert doet het met Lettele ook heel goed. Daar zijn we heel blij mee. We gunnen hem dat echt.”

Foto: Julia Booijink haalt uit namens Dalfsen in een eerder duel tegen Zwolle | fotograaf Kristian Giesen

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina