Gert Wessels stapt per direct over van Dalfsen naar Lettele

Hij zou volgend seizoen naar Lettele komen, maar na overleg met zijn huidige club Dalfsen heeft Gert Wessels besloten per direct de overstap te maken. Aanstaande dinsdag staat de trainer voor het eerst voor zijn nieuwe groep.

Het was behoorlijk schipperen dit seizoen voor Lettele. Door gezondheidsproblemen kon de nieuwe coach Roy Bruil niet doen waarvoor hij naar Lettele was gekomen. Eind december besloten beide partijen daarom de samenwerking definitief te beëindigen. Voor de trainingen en het coachen van wedstrijden werd wekelijks intern een oplossing gevonden. Aan die onzekere situatie is nu een eind gekomen.

Afscheidsfeestje

Wessels had al getekend bij Lettele om daar volgend seizoen trainer en coach te worden, maar de ingangsdatum is dus enkele maanden naar voren gehaald. Dalfsen, waar Wessels de afgelopen anderhalf jaar hoofdtrainer was, vangt zijn vertrek met eigen mensen op. “Ik snap dat het lijkt alsof we met problemen uit elkaar gaan”, zegt Wessels. “Maar dat is zeker niet het geval. Er komt nog een afscheidsetentje en alles, dus dat zit wel goed. Het is in goed overleg gegaan. Mijn mededeling dat ik zou vertrekken bij Dalfsen en het weinige spelen door corona hebben impact op mij en op het team gehad. Bovendien zit Lettele erg verlegen om een trainer. We hebben daarom besloten dat ik nu al de overstap maak.”

Voor volgend seizoen heeft Dalfsen al een opvolger voor Wessels gevonden: clubvrouw Ellen Klumper gaat de taak van hoofdtrainer op zich nemen. Dit seizoen gaat de club het trainen en coachen intern oplossen. Zo zaten afgelopen zaterdag in de met 28-29 gewonnen wedstrijd tegen Heeten Liesbeth Booijink en Irma Klumper op de bank.

Oud-speelsters als coach

Bij Lettele coachte zaterdag oud-speelster Ilse van Oldeniel het team. Zij kon niet voorkomen dat er met 33-19 werd verloren van koploper ZVBB’21. Eerder zaten onder anderen Henk de Boer (jeugdtrainer), Ron Stege (voormalig trainer) en Milou Oosterwijk (oud-speelster) op de bank.

Lettele staat op de laatste plaats in de tweede divisie A. Zaterdag, de eerste wedstrijd met Wessels als coach, speelt de ploeg tegen U.S., de nummer drie van de competitie.

Foto: Gert Wessels (rechtsboven) was anderhalf jaar trainer bij Dalfsen | fotograaf Hans Khoe

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina