Oud-speelster wordt hoofdtrainer in Dalfsen, ook nieuwe talententrainer voor de club

Ellen Klumper is volgend seizoen de hoofdtrainer van de handbalsters van Dalfsen. Daarmee komt er bij de hoofdklasser een zeer vertrouwd gezicht voor de groep. Nicole Hemmink wordt de nieuwe talententrainer binnen de vereniging.

De 46-jarige Ellen Klumper is één en al Dalfsen. Jarenlang speelde ze in de hoofdmacht van de club met als een van de hoogtepunten de promotie naar de eredivisie in 2007. Na haar actieve spelerscarrière bleef Klumper bij Dalfsen en zette ze zich in als jeugdtrainster. Dit seizoen traint ze er de B- en C-jeugd.

Klumper was niet gelijk enthousiast toen ze werd gevraagd voor de klus als hoofdtrainer, is te lezen in de Stentor. “Voor de selectiecommissie vielen de andere puzzelstukjes niet in elkaar. Daardoor kwam ik weer in beeld”, vertelt ze. “En eerlijk gezegd zie ik er ook wel een mooie uitdaging in. Het team heeft potentie, binnen een paar jaar moet Dalfsen toch weer in de divisie kunnen spelen.” Door haar rol als jeugdtrainster kent ze alle speelsters goed. “Het eerste team is nu hartstikke jong. Ik ken die meiden na tien jaar als trainer van haver tot gort.”

Klumper is de opvolger van Gert Wessels, die na twee seizoenen Dalfsen inruilt voor Lettele.

Handbal+groep

Nicole Hemmink gaat in Dalfsen aan de slag als trainster van de Handbal+-groep, de groep met de meest talentvolle speelsters van de club. Hemmink speelde eerder bij Kwiek en was onder meer trainster bij de handbalschool in Raalte. Maurice Feringa is dit seizoen nog trainer van de Handbal+-groep, samen met Peter Portengen. Volgend jaar is Feringa de hoofdtrainer van Wijhe’92.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina