Onverwachte uitslagen in tweede divisie: Lettele en Voorwaarts verrassen elk op eigen manier

Voorwaarts heeft een flinke steek laten vallen in de titelstrijd in de tweede divisie. Tegen Havas leed de ploeg van Kira Overmars een even zure als dure nederlaag: 30-25. Lettele (foto) liet juist een zeer verrassende uitslag noteren door nummer drie US met 29-21 te verslaan.

“Als we om de titel mee willen blijven doen, is iedere wedstrijd een finale. Ook deze tegen Havas. Maar we hebben verdiend verloren, het was echt een totale offday”, baalde Voorwaarts-coach Kira Overmars. “Ik waarschuwde vooraf al dat we in de eerste helft direct het verschil moesten maken, omdat het anders een moeilijke wedstrijd zou worden. Dat bleek. We stonden met rust wel twee punten voor, maar toen liep het al stroef. We waren in alles een stapje te laat, te passief.”

Bij Havas was vooral de linkeropbouwster gevaarlijk, had Overmars gezien. “Zij speelt al jaren in dit team, volgens mij heb ik zelf nog tegen haar gespeeld toen ik bij Kwiek 2 handbalde. Maar ook de middenopbouwster is niet verkeerd en met de sterke cirkelspeelster waren we ook heel druk. Dan moeten we het van de omschakeling hebben, maar die liep zaterdag helemaal niet. We konden elkaar niet vinden, we wisten van elkaar niet waar we liepen.”

Voorwaarts staat nog wel tweede, met slechts één punt achterstand op ZVBB’21, maar de koploper heeft twee duels minder gespeeld. “Dat gaat ZVBB wel afmaken”, voorspelt Overmars. “Dit is een heel dure nederlaag van ons.”

Nieuw Lettele

Met een compleet team, een volle bank, een nieuwe coach en een fijne trainingsweek achter de rug stond er zaterdag een totaal ander Lettele op het veld dan de eerste twaalf wedstrijden het geval was. Nummer drie US werd met 29-21 overtuigend verslagen. “Het voelt voor de speelsters echt als een nieuw begin”, zei Gert Wessels, die afgelopen week vervroegd instapte als trainer en coach bij de club. “Ik had wat informatie over US ingewonnen en wist dat ze een supersterke opbouwrij hadden. Dat klopte ook. We hebben deze week getraind op een offensieve 5-1-dekking en 3-2-1-dekking en die hebben we ook in de wedstrijd gehanteerd. Dat kostte veel energie, maar het werkte perfect. De speelsters hadden het snel onder de knie. Natuurlijk zijn er nog genoeg verbeterpunten, maar tegen US was het voldoende.”

Alleen in het begin keek Lettele tegen een achterstand aan. “We stonden 0-3 achter, maar daarna hebben we alleen nog voor gestaan. Bij rust was het 14-9, de tweede helft bouwden we dat verschil verder uit. Het was extra mooi dat we dit in eigen huis lieten zien. Het publiek was heel enthousiast. Alles bij elkaar was het een heel mooie avond.”

Lettele is ondanks de overwinning nog niet uit de degradatiezorgen. Daarvoor heeft de ploeg nog extra punten nodig. De eerstvolgende wedstrijd is tegen DSVD 2, waar uit met 27-24 van verloren werd. DSVD 2 staat achtste en heeft drie punten meer dan Lettele.

Lees ook: wedstrijdverslag Lettele

Doelpunten Lettele: Bianca Klein Koerkamp 7, Marjolein Westerbeek 6, Inge Klein Koerkamp 5, Yara Kloosterboer 3, Amber Zandbelt 3, Narelle Aarnink 2, Lenneke Groot Koerkamp 2, Eline te Boekhorst 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina