Na zeperd tegen Zeeburg ebt het geloof bij Lettele hard weg; Wijhe wint op het nippertje

Uitgerekend tegen hekkensluiter Zeeburg speelde Lettele zaterdag een van zijn slechtste wedstrijden van het seizoen. De 32-20 uitslag zei alles. “Het was zo verschrikkelijk slecht”, baalde trainer Gert Wessels.

Na de tussentijdse komst van Wessels half maart won Lettele prompt twee wedstrijden op rij en leek de ploeg op tijd punten te gaan pakken om klassenbehoud veilig te stellen. Maar de opleving bleek van korte duur, met het dieptepunt afgelopen zaterdag tegen Zeeburg. “Penalty’s gingen er niet in, ballen werden over de zijlijn gespeeld, break-outs kwamen niet aan. Het was echt een offday. Maar daar was het wel een heel slecht moment voor.”

Geen excuses

Wessels zocht niet naar excuses. “We hadden goede scheidsrechters, we hoefden niet met hars te spelen. Nee, deze nederlaag lag volledig aan onszelf. We waren ons echt wel bewust van het belang van deze wedstrijd en waren ook echt gebrand om te winnen, maar het wilde niet. Iedereen speelde slecht. En daarbij, Zeeburg is echt wel een goede ploeg, ondanks dat ze onderaan staan. Ze hadden na hun kampioenschap in de hoofdklasse de ambitie om in de top van de tweede divisie mee te draaien, maar zagen al snel drie belangrijke speelsters met zware blessures uitvallen. Ze waren desondanks dit keer veel beter dan wij. Ook conditioneel kwamen wij tekort.”

Op papier heeft Lettele zeker nog kansen om ook volgend jaar in de tweede divisie uit te komen, maar Wessels heeft daar weinig vertrouwen in. “Er gaan er drie uit, hè. In theorie hebben we nog een kans. We spelen nog drie wedstrijden. Wijhe wordt lastig, maar tegen Havas en SVBO moeten we punten kunnen pakken. Maar eerlijk gezegd ga ik er niet meer vanuit. Soms moet het ook zo zijn. Als je de punten niet haalt, ben je gewoon niet goed genoeg. Het is heel jammer voor de ploeg, want ze hebben er lang op moeten wachten om in deze klasse uit te komen. Maar je moet ook weten dat dat met een heel sterke lichting was, waarvan er inmiddels een aantal gestopt zijn. Ook volgend seizoen stoppen enkele speelsters. Daartegenover staat de komst van enkele leuke jeugdspeelsters. Er komt bijvoorbeeld een heel leuke linkerhoekspeelster aan en de keepster van de B is echt een talentje.”

Geluk

Wijhe won zaterdag wel, maar moest daar wel diep voor gaan. Pas in de laatste minuten van de wedstrijd werd de zege tegen DSVD 2 veiliggesteld: 25-27. „Soms moet je geluk hebben”, sprak trainer Laurens Beld opgelucht. „De eerste twintig minuten was er niets aan de hand, maar door een aantal technische fouten stonden we plotseling achter. De klad kwam erin, we leden veel balverlies, waren gefrustreerd door de scheidsrechters. Het liep heel stroef.” In de tweede helft kreeg Wijhe het toch voor elkaar om weer op gelijke hoogte te komen met DSVD. „Bij 25-25 wist ik dat de ploeg die dan als eerste zou scoren, ook zou gaan winnen. DSVD miste en wij scoorden daarna wel. Aniek te Braak maakte de 25-27. Dat was een grote opluchting.” Door de zege blijft de koppositie voor Wijhe binnen bereik.

Lees ook: wedstrijdverslag DSVD 2 – Wijhe’92

Stand 2e divisie A

1. ZVBB’21 18-30
2. Voorwaarts 18-29
3. Wijhe’92 16-25
4. US 17-22
5. Bentelo 18-21
6. Quintes/VVW 18-20
7. Havas 17-13
8. DSVD 2 17-12
9. Foreholte 2 15-9
10. Lettele 19-8
11. SVBO 14-7
12. Zeeburg 15-6

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina