Lettele degradeert uit tweede divisie: ‘Stiekem kijken we wel uit naar de hoofdklasse’

Na vele jaren net-niet promoveerde Lettele in 2020 eindelijk naar de tweede divisie. Maar aan dat avontuur is dit weekend, na het eerste volledige seizoen op het derde niveau van Nederland, alweer een einde gekomen. Met nog één wedstrijd te spelen is de veilige tiende plek niet meer te bereiken. Lettele speelt komend seizoen weer in de hoofdklasse.

Echt rouwig is de ploeg daar niet om, vertelt trainer Gert Wessels, die zelf vanwege een weekendje weg niet aanwezig was bij het 26-36 verlies tegen Havas afgelopen zaterdag. “Met deze nieuwe nederlaag is het nu definitief gebeurd, maar het zat er natuurlijk al langer aan te komen. Er gaan er drie uit, we moesten nog zoveel punten halen om veilig te zijn. Natuurlijk wil je elke wedstrijd winnen, maar je moet ook realistisch zijn. Het was niet meer haalbaar. De laatste wedstrijden hebben we vooral ingezet op plezier maken. We zouden wel zien waar het schip zou stranden.”

Na het binnenhalen van de titel in 2020 stopte een handvol speelsters bij Lettele. Ook dit seizoen nemen enkele vaste waardes afscheid. Wessels: “Yara Kloosterboer stopt met handballen en Inge Klein Koerkamp gaat een team lager spelen. Die gaan we zeker missen in het veld. Eline te Boekhorst twijfelt nog. Zij is onlangs raadslid geworden van de gemeente Deventer en weet niet of ze het allemaal redt qua tijd. Kortom, we moeten weer nieuwe mensen gaan inpassen. Het wordt vooral bouwen volgend jaar.”

En dat doet Wessels liever in de hoofdklasse dan in de tweede divisie. “Stiekem kijken we wel uit naar spelen in de hoofdklasse. Het niveau is natuurlijk iets lager en dat past op dit moment beter bij ons. Hopelijk komen we wel in de goede hoofdklasse terecht waarbij we niet te ver hoeven reizen, en niet in de hoofdklasse C waarin Broekland en Overwetering nu als enige uit de regio spelen.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina