Wat zit er nog in het vat voor Voorwaarts en Kwiek 1 en 2?

De laatste speelronde van het seizoen is aangebroken. Althans, voor de meeste ploegen. Kwiek 1 en 2 spelen de komende weken nog even door. Bij vrijwel de meeste wedstrijden die vandaag en morgen gespeeld worden, staat er enkel de eer op het spel. Voor Voorwaarts zijn de belangen echter heel groot.

Met een beetje mazzel kan Voorwaarts (foto) vanavond zelfs het kampioenschap in de tweede divisie grijpen. Als de Twellosen aan hun uitwedstrijd tegen US beginnen, is concurrent ZVBB’21 in Borne al bijna uitgespeeld. Wint ZVBB’21 van Zeeburg dan pakken de Twentsen de titel. Bij verlies kan zomaar Voorwaarts alsnog met de hoofdprijs aan de haal gaan. Winst tegen US is dan wel noodzakelijk.

Promotieduels

De tweede plek kan Voorwaarts sowieso al niet meer ontgaan. Wijhe’92 kan op gelijke hoogte komen, maar het doelsaldo van Voorwaarts is een stuk hoger. Die tweede plaats geeft recht op het spelen van promotieduels, voor een mogelijk extra plek in de eerste divisie. De spelers van Voorwaarts hebben goed besproken of ze daaraan willen deelnemen en het is uiteindelijk een unaniem ja geworden. “Er waren wel wat twijfels binnen het team of we hiervoor wilden gaan, als we de kans krijgen”, vertelt trainster Kira Overmars. “De eerste divisie betekent veel meer wedstrijden en langere reisafstanden. Niet iedereen was daar enthousiast over. Maar we hebben toch besloten ervoor te gaan. Dat heeft vooral met het niveau te maken. In de tweede divisie hebben we maar weinig wedstrijden gespeeld waar het er echt om ging, die leuk en spannend waren. Dit team kan prima een niveau hoger aan. En of dat over een paar seizoenen nog zo is? Dan zien we dan wel weer.”

Best-of-two

Kwiek 1 speelt vanavond de eerste wedstrijd van de best-of-two om plek zeven tegen Volendam. Volgende week is in Raalte de return. De beste ploeg over twee wedstrijden eindigt als zevende in de eredivisie, de ander wordt achtste.

Voor Kwiek 2 staan er nog veel meer wedstrijden op het programma. De Raalter reserves hebben in de eerste divisie vijftien tegenstanders en spelen dus in totaal dertig wedstrijden. Vanavond staat wedstrijd nummer 25 op de planning, met als tegenstander VOC 2. De Amsterdammers hebben een ruime voorsprong op Kwiek 2 en kunnen vanavond al de titel in de wacht slepen. Een gelijkspel is voldoende.

Promotie zit er overigens niet in voor VOC 2, omdat het eerste team van de vereniging al in de eredivisie uitkomt. Ook Kwiek 2 (de nummer 2) en Quintus 2 (nummer 3) kunnen om die reden niet promoveren. Westsite, dat nu op de vierde plek staat, heeft daarvoor de beste papieren.

Wedstrijden 13 en 14 mei 2022

Eredivisie – rangordewedstrijd 1 van 2 om 7e en 8e plek
Za. 21.00 uur: Volendam – Kwiek

Eerste divisie
Za. 21.00 uur: Kwiek 2 – VOC 2

Tweede divisie A
Za. 20.00 uur: US – Voorwaarts
Za. 20.15 uur: Wijhe’92 – Havas

Hoofdklasse A
Zo. 13.00 uur: Cirkeltijgers – Dalfsen
Zo. 13.00 uur: DOS – HVZ-Vivendi
Zo. 13.45 uur: Zwolle – SDOL

Hoofdklasse C
Za. 19.00 uur: Overwetering – DFS Arnhem
Za. 19.30 uur: WeHaVe – Broekland

Eerste klasse Oost – dames
Za. 18.45 uur: Wijhe’92 2 – Wesepe
Za. 20.40 uur: HHZD – ABS
Zo. 13.25 uur: Voorwaarts 2 – Angeren

Eerste klasse Oost – heren
Za. 19.00 uur: Heeten-Schalkhaar – Artemis’15 2 AFGELAST

Tweede klasse Oost
Za. 20.00 uur: ESCA Handbal – Broekland 2 AFGELAST
Zo. 12.20 uur: Zwolle 2 – Wijhe’92 3
Zo. 12.50 uur: LHC 2 – Angeren 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina