Hoogeveens laatste kunstje langs de lijn in Raalte

Kwiek moet aanstaande zaterdag een achterstand van vier punten goed maken tegen Volendam om beslag te leggen op de zevende plaats in de eindrangschikking van de eredivisie. Het wordt het laatste wapenfeit van coach Lars Hoogeveen in Raalte.

Hoogeveen (38) begon in de zomer van 2020 bij Kwiek, dat toen net promotie naar de eredivisie had binnengesleept. Door de uitbraak van het coronavirus verliep de rentree op het hoogste niveau anders dan gehoopt. “Het zijn rare seizoenen geweest”, zegt Hoogeveen daarover. “We hebben niet kunnen laten zien wat erin zit. In die twee jaar hebben we niet een keer met de volledige ploeg getraind of gespeeld.” Desondanks plaatste Kwiek zich dit seizoen zonder veel problemen voor de kampioenspoule. Zaterdag wordt duidelijk of Kwiek zevende of achtste eindigt. Daarvoor moet de 30-26 nederlaag tegen Volendam van vorige week goedgemaakt worden.

Lekker dichtbij

Voordat Hoogeveen in Raalte aan de slag ging, trainde hij drie seizoenen lang de dames van SVBO uit Barger-Oosterveld, op slechts zes kilometer van zijn woonplaats Klazienaveen. Bij die ploeg keert hij komend seizoen terug. “Het is een dubbel gevoel om hier bij Kwiek afscheid te nemen. Maar ik heb deze keuze in december al gemaakt en ik sta er nog steeds honderd procent achter. Het is lekker dicht bij huis, dat scheelt veel tijd.”

Met SVBO promoveerde Hoogeveen in 2019 naar de tweede divisie. Dit seizoen eindigde de ploeg daar op de tiende plek wat degradatie betekent. Hoogeveen gaat dus opnieuw met SVBO in de hoofdklasse aan de slag. “Maar eerst nog de wedstrijd met Kwiek tegen Volendam. Hopelijk kunnen we afsluiten met winst. Dat is zeker mogelijk. De vorige wedstrijd hebben we niet laten zien wat we kunnen. We moeten ons daarvoor revancheren.”

Arjan Averink en Olga Assink nemen bij Kwiek de taken van Hoogeveen over.

Zaterdag 21 mei 2022
19.30 uur: Kwiek – Volendam
20.00 uur: Foreholte – Kwiek 2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina