Terug in Raalte: Arjan Averink gaat samen met Olga Assink bij Kwiek aan de slag

Arjan Averink en Olga Assink worden de nieuwe hoofdtrainers van Kwiek. Het Twentse duo volgt komend seizoen Lars Hoogeveen op, die na twee seizoenen de Raalter club gaat verlaten. Averink en Assink hebben voor twee seizoenen getekend, met een optie voor een extra jaar.

Kwiek-voorzitter Michel Rabelink is opgetogen dat hij al zo snel de opvolgers van coach Hoogeveen kan presenteren. “Nadat Lars liet weten te gaan stoppen, hebben we direct de koe bij de horens gevat. We hebben eerst samen met de speelsters zorgvuldig een profielschets opgemaakt. Daaruit kwam onder meer naar voren dat er een grote wens ligt voor een trainersduo, een tweetal dus. Op die manier is er tijdens wedstrijden dubbele professionele coaching aanwezig.” Met die werkwijze maakte Kwiek de afgelopen weken al kennis. Doordat het tweede team niet kan spelen vanwege de coronamaatregelen, zit tweede trainer Edward Wolf naast Hoogeveen op de bank bij de wedstrijden van Kwiek 1. Rabelink: “We zijn erg blij dat we op zo’n korte termijn tot overeenstemming zijn gekomen. Dit is het ideaalplaatje.”

Topscoorder aller tijden

Averink en Assink zijn geen onbekende namen binnen het Nederlandse handbal en zeker niet in het oosten van het land. Voormalig international Olga Assink (41), geboren in Albergen, speelde tussen 1995 en 2005 maar liefst 205 wedstrijden in het shirt van Oranje. Als cirkelspeelster kwam ze tot 954 doelpunten, waarmee ze nog steeds topscoorder aller tijden is. In Nederland speelde ze onder meer competitie voor de Tukkers en E&O voordat ze naar Denemarken ging. Ze kwam daar onder andere uit voor GOG Gudme en Viborg. Met die laatste ploeg speelde ze meerdere seizoenen in de Champions League.

In 2013 keerde Assink terug naar haar club de Tukkers, dit keer als trainster. Daar vormde ze eerst met Daniëlle Oude Geerdink een trainerskoppel, vanaf 2016 nam Averink de rol van Oude Geerdink over. Tot 2020 bleven Averink en Assink de trainers van de Tukkers, daarna stapten ze gezamenlijk over naar DSVD. Dat werd een minder groot succes. Het tweetal besloot het bij één seizoen te houden vanwege ‘een verschil in ambitieniveau’. Tussen 2016 en 2018 was Assink ook assistent-bondscoach van het Nederlands damesteam, waar Helle Thomsen destijds aan het roer stond.

Terug in Raalte

Averink traint dit seizoen de dames van Olympia uit Hengelo, de club waar hij in het verleden zelf actief was als speler. Ook is hij als trainer verbonden aan de handbalschool in Twente. Vóór zijn jaren bij de Tukkers was hij vijf seizoenen lang hoofdtrainer van eerstedivisionist Bentelo.

Tussen 2009 en 2011 was Averink, toen nog zonder Assink aan zijn zijde, ook al hoofdtrainer bij Kwiek. Enkele wedstrijden voordat zijn contract afliep, moest hij vanwege tegenvallende resultaten het veld ruimen. Volgens Kwiek-voorzitter Michel Rabelink speelt die geschiedenis nu geen rol meer: “Arjan heeft een berg aan ervaring verzameld de afgelopen tien jaar. Hij en Olga zijn gepokt en gemazeld als trainers. Ze voldoen precies aan het plaatje dat we voor ogen hadden.”

Ook Averink en Assink hebben er het volste vertrouwen in: “We hebben veel zin in deze nieuwe uitdaging. We hebben de meiden ontmoet en gesproken en het voelt gewoon goed. En natuurlijk gaan we met bovengemiddeld veel interesse het verloop van het huidige seizoen volgen en hopen we dat de goede resultaten worden doorgezet.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina