Kwiek gaat met Volendam strijden om plek zeven: ‘Ik reken op het eergevoel bij mijn speelsters’

Nog twee wedstrijden en dan zit het lange seizoen in de eredivisie voor Kwiek erop. De ploeg hoopte te verrassen in de nacompetitie, maar moest daar al snel op terugkomen. Toch zaten de Raaltenaren zaterdag wel erg dicht bij een stunt. Het ongenaakbaar geachte VOC was in sporthal Tijenraan maar nipt de betere: 33-38. De komende weken wordt duidelijk of Kwiek als zevende of achtste eindigt.

Tegen Volendam speelt Kwiek een best-of-two voor plek zeven. Leuk voor de statistieken, maar verder geheel onbelangrijk, zou je misschien denken. Maar daar wil Kwiek-trainer Lars Hoogeveen, die na dit seizoen terugkeert naar SVBO, niets van weten. Tegen de Stentor zei hij na afloop van de sterke wedstrijd tegen VOC: “Deze duels horen erbij, dat weet je van tevoren. Ik reken op het eergevoel bij mijn speelsters. Daarnaast kun je vertrouwen tanken richting het volgende seizoen.” Kwiek begint het tweeluik met Volendam met een uitduel.

Landskampioenschap

VOC en Handbal Venlo spelen de komende weken in een best-of-three om het landskampioenschap. 14 en 21 mei zijn de eerste twee wedstrijden. Als beide ploegen eenmaal winnen, volgt op 28 mei het beslissende derde duel.

Zaterdag 14 mei 2022
16.00 uur: VOC – Handbal Venlo
21.00 uur: Volendam – Kwiek

Zaterdag 21 mei 2022
14.15 uur: Handbal Venlo – VOC
19.30: Kwiek – Volendam

Zaterdag 28 mei 2022 (indien nodig)
14.30 uur: VOC – Handbal Venlo

Foto: Floor Liefers haalt uit voor Kwiek in het met 33-38 verloren duel met VOC | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina