Jildou Dijkstra terug bij Kwiek 2, maar zoekt nog wel een trainerspartner

Jildou Dijkstra is volgend seizoen de trainer en coach van het tweede team van Kwiek. Zij neemt de taken over van Edward Wolf, die na zeven seizoenen de Raalter vereniging gaat verlaten.

Dijkstra heeft dit seizoen samen met Manon van Rijssen de A1 van Kwiek onder haar hoede. Enkele jaren terug trainde ze samen met Olga ten Hove de A1. Het duo stapte in 2017 gezamenlijk over naar DSVD. Afgelopen seizoen keerde Dijkstra van Deurningen weer terug naar Raalte. Dijkstra: “Ik heb zin om een deel van de opleiding te zijn binnen de visie van Kwiek en ook om de samenwerking door te zetten met dames 1, om zo de doorstroming van de jeugd te bevorderen en de meiden individueel en als collectief op te leiden.” Het is de bedoeling dat Dijkstra opnieuw deel is van een trainerskoppel. Het bestuur van de Raalter club is daarom nog op zoek naar een tweede trainer voor Kwiek 2.

Trainersduo Kwiek A1

Manon van Rijssen blijft trainer bij Kwiek A1 en krijgt komend seizoen hulp van Johan Odor. Odor heeft veel trainerservaring in deze regio. Hij trainde diverse jeugdteams van Wijhe’92, was werkzaam binnen handbalschool, trainde damesteams van Kwiek en was al eens eerder trainer van Kwiek A1. Odor woont in Olst en heeft een eigen bedrijf in Raalte. Van Rijssen is blij met de komst van Odor: “Ik kijk er naar uit om samen met Johan de meiden van de A1 als team en individueel een stap verder te brengen in hun ontwikkeling en om mijn steentje bij te dragen aan onze jeugdopleiding.”

Eerder werd al bekend dat Arjan Averink en Olga Assink volgend seizoen bij Kwiek 1 het stokje van vertrekkend trainer Lars Hoogeveen overnemen. Hoogeveen gaat terug naar SVBO, de tweededivisionist waar hij voor Kwiek al drie seizoenen werkzaam was. Patrick Vinke wordt de keeperstrainer in Raalte, hij volgt Tonio van Rhee op.

Lees ook: Jildou Dijkstra terug in Raalte
Lees ook: Edward Wolf stopt bij Kwiek
Lees ook: Lars Hoogeveen verlaat Kwiek na twee seizoenen met pijn in het hart
Lees ook: Nieuwe keeperstrainer in Raalte; Kwiek presenteert opvolger Tonio van Rhee

Foto: Jildou Dijkstra, met op de achtergrond Manon van Rijssen | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina