Jildou Dijkstra terug in Raalte

Jildou Dijkstra is komend seizoen de trainster van de A1 van handbalvereniging Kwiek. Daarmee keert de Deldense na drie jaar terug in Raalte, waar ze samen met Olga ten Hove twee seizoenen lang het tweede team van Kwiek trainde. Tot januari van dit jaar was Dijkstra nog hoofdtrainer bij DSVD.

In 2017 stapten Dijkstra en Ten Hove als trainersduo van Kwiek 2 gezamenlijk over naar DSVD. Direct in hun eerste jaar in Deurningen grepen ze de promotie naar de eredivisie. Twee seizoenen later deed Ten Hove een stapje terug en leidde Dijkstra de groep alleen. Dit jaar strijdt DSVD tegen degradatie. In januari werd Dijkstra tot haar grote verrassing per direct op straat gezet. Daarmee hoopte het bestuur van de Twentse club een kentering te veroorzaken.

Kwiek is blij met de terugkeer van Dijkstra en ook de Deldense zelf heeft zin in haar nieuwe klus. “De reden om terug bij Kwiek te komen, is dat ik me weer graag onder jeugdteams wil begeven,” laat ze weten. “De meiden opleiden, motiveren en stimuleren om zich te ontwikkelen in de handbalsport, dát is wat ik graag doe. Bovendien is Kwiek een bloeiende vereniging met een goede technische staf, wat maakt dat ik deze stap met veel enthousiasme en vertrouwen maak.” Dijkstra neemt bij Kwiek A1 de taken over van Marjolien Roesink. “Samen met Manon van Rijssen, die op dit moment het C1-team traint, ga ik deze vacature straks invullen.”

Foto: Olga ten Hove (links) en Jildou Dijkstra behaalden in 2018 beiden hun HT4-diploma.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina