Borhave haalt nog één keer uit en helpt Kwiek aan een gunstige plek in de nacompetitie

Kwiek-trainer Lars Hoogeveen zag het niet gebeuren en de kans was ook zeer klein, maar dankzij een laatste uithaal van Borhave eindigt Kwiek toch op de gewenste zesde plek in de eredivisie. Hierdoor gaat de Raalter ploeg met een bonuspunt de nacompetitie in en speelt het bovendien in de minder zware poule A.

Borhave, dat vanwege een uitloop van speelsters op eigen verzoek degradeert uit de eredivisie, speelde gisteren de allerlaatste wedstrijd op het hoogste niveau. En de Twentse ploeg liet zich daarin nog eenmaal gelden. Tegenstander Volendam werd verrassend verslagen met 21-24. Hierdoor gaat Kwiek, tot gisteren nog zevende, in de eindrangschikking Volendam voorbij en eindigt op de zesde plek.

Die zesde plek heeft in de nacompetitie meerdere voordelen. Zo neemt Kwiek één bonuspunt mee, wat niet het geval zou zijn als het als zevende eindigde. Maar vooral de poule-indeling is gunstiger. Koploper VOC is wel één van de drie tegenstanders, maar de nummers 2 (Handbal Venlo) en 3 (Quintus) ontloopt Kwiek voorlopig.

Hoogeveen voorspelde dat zijn ploeg kan gaan verrassen in de nacompetitie. Door deze meevaller is die mogelijkheid een stapje dichterbij gekomen.

Nacompetitie

De nacompetitie om het landskampioenschap start aankomend weekend. Kwiek begint met een uitwedstrijd tegen VOC.

Voor de nacompetitie zijn de nummers 1 tot en met 8 van de reguliere competitie in twee poules verdeeld. Elke poule speelt een volledige competitie. De nummer 1 van poule A speelt in mei in een best-of-three met de nummer 1 van poule B om het Nederlands kampioenschap.

Door de vrijwillige terugtrekking van Borhave vervalt de degradatiepoule. Fortissimo, BFC en DSVD zijn daardoor nu al zeker van nog een jaar eredivisie.

Kampioenspoule A
VOC 0-3
VZV 0-2
Kwiek 0-1
V&L 0-0

Kampioenspoule B
Handbal Venlo 0-3
Quintus 0-2
SEW 0-1
Volendam 0-0

Foto: Cirkelspeelster Maron Schepers van Kwiek breekt door de VOC-verdediging heen eerder dit seizoen | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina