Lars Hoogeveen verlaat Kwiek na twee seizoenen: ‘Met pijn in het hart’

Na twee seizoenen komt er een einde aan de samenwerking tussen hoofdtrainer Lars Hoogeveen en eredivisionist Kwiek. De Drentse trainer verlaat de Raalter club aan het einde van dit seizoen.

“Met pijn in het hart”, laat de coach weten. “Ik heb er lang over nagedacht. Ik zit op mijn plek bij Kwiek en heb een fantastische groep, maar soms moet je keuzes maken. Reistijd, COVID-19 en werken nemen veel tijd in beslag. Ik sta liever een aantal uur extra in de zaal.”

Hoogeveen begon in 2020 aan zijn baan bij Kwiek, dat net promotie naar de eredivisie had veiliggesteld. Zijn eerste seizoen bij de Raalter club werd al na twee wedstrijden onderbroken vanwege de coronauitbraak. In de alternatieve voorjaarscompetitie met tien ploegen eindigde Kwiek op de zesde plek.

In het huidige seizoen zijn de Raaltenaren bezig aan een sterke opmars. De afgelopen drie wedstrijden werden gewonnen, waardoor Kwiek gestegen is naar plaats zes. Hoogeveen kijkt dan ook uit naar het vervolg van de competitie: “We zijn goed bezig. Ik wil het seizoen succesvol afsluiten. We staan er goed voor en wie weet wat er nog in het vat zit.”

Procedure is gestart

Kwiek gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. “Lars is niet alleen een goede trainer, maar ook prettig in de omgang”, zegt Kwiek-voorzitter Michel Rabelink. “Hij heeft onze vereniging en het team weer een stap verder gebracht. Daar zijn wij hem dankbaar voor. De procedure voor het vinden van een nieuwe trainer is gestart. We zien het met veel vertrouwen tegemoet.”

Hoogeveen volgde in 2020 Tonio van Rhee op als hoofdtrainer bij Kwiek. Daarvoor was hij trainer bij SVBO in Barger-Oosterveld. Ook werkte hij bij Hurry Up in Zwartmeer, E&O in Emmen en het Duitse HSG Nordhorn-Lingen. Bij de heren van Jong Oranje is hij assistent-coach geweest.

Foto: Kwiek-trainer Lars Hoogeveen | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina