Kwiek schudt Fortissimo na lastig begin toch eenvoudig van zich af

Op papier was het appeltje-eitje, maar in de eerste minuten van het duel met Fortissimo leek het voor Kwiek toch een moeilijke middag te worden. De Cothense thuisploeg, samen met DSVD de hekkensluiter in de eredivisie, startte furieus. Binnen enkele minuten lag de bal al drie keer achter Kwiek-keepster Claudia ter Wal voordat de Raaltenaren iets terugdeden.

Bij een 6-3 achterstand profiteerde Kwiek goed van een tweeminutenstraf aan Cothense zijde. De overtalsituatie werd meerde malen keurig uitgespeeld naar de rechterhoek, waar Tessa Hilbrands wederom aantoonde haar vorm gevonden te hebben. “Nu ze fit is, laat ze zien wat ze in huis heeft. Ze brengt rust en ervaring en dat levert ons veel doelpunten op”, loofde trainer Lars Hoogeveen de linkshander. Kwiek boog de achterstand om naar een 7-8 voorsprong. Fortissimo sputterde nog even tegen, maar na 9-10 liep Kwiek uit naar de ruststand van 14-18.

In de tweede helft scoorde Kwiek direct twee keer op rij, maar Fortissimo gaf zich nog niet helemaal gewonnen. Het gat werd verkleind tot drie punten bij 17-20. Hoogeveen: “Dat was een wat mindere fase. Die hebben we elke wedstrijd wel, maar geluk worden die fases steeds korter. Vandaag was er ook geen paniek. Wel moest ik de speelsters scherp houden.” Dat lukte de Drent. Na een time-out van Fortissimo bij 18-21 werd het verschil nog wel even kleiner (21-23), maar daarna kwamen de Raaltenaren los. Het tempo werd opgeschroefd en Fortissimo had het vizier niet meer op scherp staan. Via 23-32, de maximale voorsprong, werd het uiteindelijk 28-35 voor Kwiek.

Het betekende, na de eerdere winstpartijen op DSVD en Volendam, de derde zege op rij voor Kwiek. De ploeg heeft nu twaalf punten uit twaalf duels en sluit het linkerrijtje. Na de kerst en oud en nieuw staan respectievelijk SEW en Borhave op het programma. Het eerste treffen met SEW eindigde in een nipte nederlaag voor Kwiek (26-25), Borhave werd met 32-18 makkelijk opzijgezet. Twee tegenstanders dus waartegen Kwiek zeker kans maakt. Hoogeveen: “Als we de komende twee wedstrijden ook winnen, kan het nog leuker worden. Dan doen we echt mee.”

Fortissimo – Kwiek: 28-35 (14-18)