Tweede zege op rij voor Kwiek: ook Volendam wordt verslagen

Binnen drie dagen ziet de eredivisie er voor Kwiek ineens heel anders uit. Vóór donderdag stonden de Raaltenaren nog met zes schamele punten op plek acht. Nu heeft de ploeg er tien en is de kelder van de eredivisie plotseling heel ver weg. Na DSVD (40-28) werd zaterdag ook Volendam verslagen: 29-27. Kwiek is terug in de middenmoot.

Tegen DSVD was het donderdag kat in ’t bakkie, maar tegen Volendam ging het zaterdag zeker niet vanzelf. Jessica Hilbrands, terug van een blessure, liet wel zien er weer zin in te hebben. De linkeropbouwster bepaalde in de eerste tien minuten het aanvalsspel bij Kwiek en gooide drie keer achter elkaar raak. Haar vervangster Lotte Stam, die al jaren in het tweede van Kwiek speelt, deed niet voor haar onder. Haar eerste balcontact betekende gelijk de 4-3 en ze zou net als Hilbrands in totaal zes keer scoren. “Het ging lekker”, lachte ze na afloop.

Wat minder lekker liep waren de strafworpen aan Raalter zijde. Vijf van de tien gingen op de paal, naast of werden door de Volendamse keepster gekeerd. Uiteindelijk zouden deze missers Kwiek niet deren. Na een 13-13 ruststand ging het de tweede helft tot 24-25 gelijk op. Een belangrijke beslissing van de scheidsrechters op dat moment deed de wedstrijd kantelen. Kaylee Damman liep in de break-out alleen op het doel af en ging plotseling zonder een schotpoging naar de grond. Opbouwster Jaimy Mens van Volendam, die haar volgde, werd met rood naar de tribune verwezen. “Dat was te zwaar gestraft”, vond Damman. “Ik weet niet goed wat er gebeurde. Ik voelde een licht duwtje en twijfelde daardoor wat ik moest doen.”

Marit Winkels benutte de strafworp die volgde. Even later kwam Volendam met nog een speelster minder te staan, doordat de bal niet snel genoeg werd afgegeven na een overtreding. Kwiek sloeg toe. Floor Liefers maakte vanuit de linkerhoek de 26-25 en de aanval erna gooide Lisa Bosch aan de andere kant de 27-25 erin. Bij 29-27 en minder dan een minuut te spelen greep Volendam-coach Serge ter Horst – die wegens commentaar al geel en een tijdstraf had gekregen – naar een time-out. De aanval die volgde werd afgerond vanaf de linkerhoek, maar Kwiek-keepster Claudia ter Wal pareerde de inzet. De laatste seconden speelde Kwiek het duel rustig uit.

Kwiek – Volendam: 29-27 (13-13)
Doelpunten Kwiek: Jessica Hilbrands 6, Lotte Stam 6, Anne Slegten 5, Floor Liefers 4, Lisa Bosch 2, Astrid Uitslag 2, Marit Winkels 2, Kaylee Damman 1, Nel Veldhuis 1

Foto: Jessica Hilbrands schoot tegen Volendam zes keer raak | fotograaf Johan Wolff

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina