Trainer Roy Bruil per direct weg bij Lettele: ‘Gezondheid laat me in de steek’

Hij keek er afgelopen voorjaar enorm naar uit om te starten bij Lettele, maar het avontuur bleek van korte duur. Door gezondheidsredenen moet Roy Bruil, de hoofdtrainer van de tweededivisionist, per direct de handdoek in de ring gooien. “Ik moet de prioriteit bij mijn herstel leggen.”

Na een maandenlange zoektocht had Lettele deze zomer eindelijk een vervanger gevonden voor voormalig hoofdtrainer Ron Stege. Bruil zou per 1 juni aan het roer komen te staan. “Tot vorige maand kende ik Lettele niet”, erkende de Achterhoeker destijds. “Na een aantal gesprekken, het bestuderen van videobeelden en navraag gedaan te hebben bij een collega-trainer, heb ik een goed beeld gekregen van de vereniging en de groep. Ik heb er veel zin in om te beginnen.”

Het begin van het seizoen verliep echter anders dan Bruil en de club hoopten. Om gezondheidsredenen kon Bruil niet volledig training geven en was hij ook nauwelijks bij wedstrijden aanwezig. Ron Stege hielp de selectie een keer uit de brand en ook Henk de Boer – jeugdtrainer bij Lettele en eveneens oud-hoofdtrainer – bood zijn diensten aan. Daarnaast pakten de speelsters zelf een groot deel van de trainingen op.

Lees ook: Oude bekenden helpen Lettele uit de brand

Na goed overleg hebben beide partijen besloten per direct uit elkaar te gaan. Lettele gaat op zoek naar een nieuwe trainer en Bruil kan zich gaan focussen op zijn gezondheid. “Ik heb met plezier training mogen geven aan de enthousiaste en gedreven meiden van Lettele. Helaas laat de gezondheid mij in de steek en zal ik per direct de prioriteit bij mijn herstel moeten leggen.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina