Oude bekenden helpen Lettele uit de brand

Vlak voor de zomer kondigde Lettele de komst van Roy Bruil als nieuwe hoofdtrainer aan. Door persoonlijke omstandigheden heeft de Gaanderense trainer en coach echter nog geen officiële wedstrijd kunnen coachen. Oude bekenden helpen de tweededivisionist uit de brand.

Zo zat afgelopen zaterdag tegen Bentelo Ron Stege weer op de bank. Hij was de voorganger van Bruil en traint dit seizoen de B1 van Kwiek. Ook Henk de Boer heeft al een wedstrijd van Lettele gecoacht dit seizoen. Hij is eveneens hoofdtrainer bij Lettele geweest en traint er nu de A- en B-jeugd. “Zij kennen ons goed en we zijn blij dat ze ons willen helpen”, vertelt keepster Naomi Schiphorst. “Een coach mag bij verschillende teams en verenigingen op de bank zitten, dus daar maken we dankbaar gebruik van. We hebben nu geen vastigheid op de bank wat coachen betreft, maar dat levert geen problemen op. De afspraken vooraf zijn duidelijk.” De trainingen lost de ploeg ook zelf op. “Soms traint Henk ons, soms doen we het zelf. Dat gaat prima.”

Lees ook: Lettele vindt vervanger voor vertrekkend trainer Stege

Allemaal net niet

Stege kon zaterdag niet voorkomen dat Lettele, net als twee weken geleden in het bekertoernooi, verloor van Bentelo. Ditmaal werd het 22-20. Schiphorst: “Het was een beetje hetzelfde verhaal als de vorige wedstrijd. We hadden weer moeite met de harsbal. Het was het allemaal net niet. We misten penalty’s en gooiden ballen op de paal en lat. Verdedigend stond het wel beter. In de tweede helft kwamen we nog op gelijke hoogte, maar één minuut voor tijd gooiden zij de winnende bal erin en daarna speelden ze het slim uit.” Bianca Klein Koerkamp (9) en Marjolein Westerbeek (8) scoorden vrijwel alle Lettelese doelpunten.

Lees ook: wedstrijdverslag Bentelo – Lettele

Schrobmachine

Dit seizoen zal Lettele nog vaak met de vingers in de harspot moeten grijpen, weet Schiphorst. “Acht van de elf tegenstanders spelen thuis met hars. Alleen Wijhe, Voorwaarts en ZVBB niet. We zullen er dus echt mee moeten leren spelen, hoewel het nu al een stuk beter gaat. En gelukkig mogen we er dit seizoen mee trainen. Eens in de twee weken kunnen we in de sporthal in Lettele met hars trainen. Daarvoor hebben we goede afspraken gemaakt met het Kulturhus. We hebben onder andere een schrobmachine aangeschaft om na een training de vloer schoon te maken. We zijn heel blij dat dit kan.”

Lettele staat na één winstpartij uit drie duels op de achtste plek in de tweede divisie A. Zaterdag 30 oktober speelt de ploeg thuis tegen Zeeburg dat ook twee punten heeft, maar een wedstrijd minder speelde.

Bentelo – Lettele: 22-20 (11-9)
Doelpunten Lettele:
Bianca Klein Koerkamp 9, Marjolein Westerbeek 8, Roos Groot Koerkamp 1, Narelle Aarnink 1, Yara Kloosterboer 1

Foto: teamfoto van Lettele in het seizoen 2019-2020, met Ron Stege als hoofdtrainer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina