Aniek te Braak en Kim Boerdam schieten Wijhe naar tweede zege van het seizoen

Met elk negen doelpunten waren opbouwsters Aniek te Braak (foto) en Kim Boerdam zaterdagavond van grote waarde voor Wijhe. Het lastige uitduel tegen Havas werd met 28-30 nipt gewonnen. Het betekende de tweede zege van het jonge seizoen voor de formatie van trainer Laurens Beld.

“De eerste twintig minuten waren voortreffelijk”, loofde Beld het spel van zijn team. “Binnen no-time stonden we met 2-7 voor. Ons spel was heel snel. De eerste en tweede fase liepen ontzettend goed.” In de laatste tien minuten voor rust kwam de klad erin. “We lieten ze dichter bij ons komen. De ruststand was 12-13. Dat heb je met zo’n ervaren ploeg. Het grootste deel van hen speelt al jaren samen. Ze zijn tactisch slim.”

Rode kaart

De tweede helft kende een zelfde spelbeeld. Beld: “We vlogen uit de startblokken. We stonden zo weer vijf, zes punten voor. Hun linkeropbouwster, de gevaarlijkste speelster van Havas, kreeg na een overtreding en gemekker op de scheidsrechter haar tweede en derde tijdstraf en dus rood. Die deed het laatste kwartier niet meer mee. Toch kwam Havas terug in de wedstrijd. Bij ons sloop de angst er blijkbaar in.”

Ook het vastzetten van rechteropbouwster Kim Boerdam werkte niet in het voordeel van Wijhe. “Zij was samen met Aniek te Braak vanavond heel belangrijk voor ons. Zij kreeg het laatste kwartier mandekking en dus was het over en uit voor haar. Voor ons werd het lastiger, want we moesten anders gaan spelen.”

Lees ook: Kim Boerdam keert terug naar Wijhe; Beld tekent seizoen bij

Bij 26-27 werd het ongemeen spannend in de Almeerse sporthal. Wijhe wist het hoofd koel te houden en stelde de twee punten veilig. “Het was een wedstrijd met twee gezichten”, concludeerde Beld. “We hebben er ontzettend hard voor gewerkt. Uit tegen Havas is altijd ontzettend lastig. Ze zijn tactisch heel slim en wij missen natuurlijk de entourage van ons eigen publiek. Maar ik ben heel blij met deze twee punten. De complimenten aan het team. Twee weken terug verloren we met twee punten van US en vorige week speelden we niet. Dan is deze overwinning heel fijn.”

Havas – Wijhe’92: 28-30 (12-13)
Doelpunten Broekland:
Kim Boerdam 9, Aniek te Braak 9, Janine Nijboer 4, Eline Wellenberg 3, Pauline Nijboer 2, Jara Huis in ’t Veld 1, Marloes Savelkoel 1, Eva van Vilsteren 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina