Kim Boerdam keert terug naar Wijhe; Beld tekent seizoen bij

Handbalster Kim Boerdam (19) keert terug naar Wijhe. Na vijf seizoenen bij Kwiek, met als hoogtepunt de stap naar de eredivisie, doet de linkshandige schutter nu een stapje terug. “Misschien ging het allemaal te snel.”

Met Kwiek greep Boerdam vorig seizoen de titel in de eerste divisie en daarmee de promotie naar de eredivisie. Eigenlijk zou ze toen al haar handbalschoenen aan de wilgen hangen, maar op het allerlaatste moment besloot ze toch in Raalte te blijven. “We zijn kampioen en promoveren naar de eredivisie. Dan kan ik nu niet zeggen: ik stop,” vertelde ze kort na het kampioensfeestje.

Heel zwaar

Haar stagereis naar Suriname die voor afgelopen oktober gepland stond stelde ze met een halfjaar uit. “Door corona gaat dat alsnog niet door, het wordt nu een stage in Staphorst,” vertelt de HRM-studente nu. “Toch had ik me ingesteld op mijn vertrek en ik merk dat ik weinig plezier meer heb in het handballen. Dat ligt helemaal bij mij, hoor. De groep en de trainer zijn erg leuk, daar ligt het niet aan. Maar om met minder plezier toch elke avond te moeten trainen, is heel zwaar.”

En dus gaat de Wijhese per direct terug naar de club in haar eigen woonplaats, waar ze het handballen leerde. “Op mijn vijftiende stapte ik over naar Kwiek en kwam ik gelijk in het tweede en daarna al in het eerste terecht. Misschien had ik eerst in de jeugd moeten beginnen en ging het allemaal te snel, waardoor ik er nu ook vrij snel klaar mee ben. Wijhe heeft niet een superbrede selectie, dus zijn ze blij met mijn komst. Ze spelen een redelijk hoog niveau, trainen een paar keer in de week en zijn best fanatiek. Ik denk dat dat goed bij mij past.”

Trainer Beld verlengt 

Bij Wijhe krijgt Boerdam training van Laurens Beld. De Hengevelder tekende onlangs bij voor een nieuw seizoen. “Ik hoefde niet lang na te denken om er een jaar bij te tekenen. Er zit nog veel rek in dit team en ik hoop ook volgend seizoen, net als de vorige seizoenen, op een fijne en plezierige manier te werken,” aldus de trainer. Beld is bezig aan zijn tweede jaar in Wijhe.

Foto: Kim Boerdam in actie namens Kwiek tegen Quintus, december 2018

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina