Herstart competities uitgesteld tot maart

De herstart van de competities in de ere- en eerste divisies is opnieuw uitgesteld. Op zijn vroegst in maart worden er weer wedstrijden gespeeld. Dat liet Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV, aan de NOS weten nadat gisteren duidelijk werd dat de lockdown verlengd wordt.

“Voorlopig starten wij nog niet,” vertelt Röttger, “Aankomende week gaan we weer overleggen met elkaar, we mikken nu op een herstart in maart.” In zijn afweging heeft Röttger het feit dat vrijwel geen enkele handballer in Nederland professioneel speler is, zwaar laten meewegen: “Onze eredivisie bestaat voor 95 procent uit amateurs, de topsporters handballen in het buitenland en kunnen daar trainen en spelen.”

De 24 eredivisieclubs – dames en heren – waren erg verdeeld, weet Röttger. “Sommige wilden niet, andere liever alleen trainen en een paar wilden wel graag. Uiteindelijk hebben we besloten dat het ethisch niet verantwoord is om wel veel plezier te hebben, terwijl Nederland het zo zwaar heeft en de mensen weinig tot niets kunnen.”

Kosten coronatesten

Het damesteam van het Noord-Hollandse SEW heeft als eerste de trainingen wel weer opgepakt. Dat de ploeg daarvoor zich verplicht twee keer per week moet laten testen op corona zien ze in Nibbixwoud niet als belemmering. “We hebben bij de sporthal een soort teststraat ingericht,” vertelt hoofdtrainer Arthur Langedijk aan Handbal Inside. “Het ziet er professioneel uit. Zo is het veilig voor iedereen en hebben we al heerlijk kunnen trainen.”

De club moet alle testen zelf betalen. Langedijk: “De kosten vallen mee. Per week zijn we zo’n vijftig testen nodig. De extra kosten worden op duizend euro per maand geschat. Dat hebben wij ervoor over.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina