Hard besluit: streep door alle competities

Het NHV heeft besloten om op alle niveaus de promotie-/degradatieregeling voor dit seizoen te laten vervallen. Het is volgens het bondsbestuur vanwege de verlengde lockdown niet mogelijk om de competities in de huidige vorm uit te spelen. Dit bekent dat de in september en oktober gestarte competities definitief niet uitgespeeld worden.

Dit besluit geldt ook voor de eredivisie. Al is er aan de herenkant wel de intentie om de Nederlandse ploegen uit de Handbal NL-League de competitie uit te laten spelen met een Nederlands kampioen als eindresultaat.

Alternatieve competities

Zodra het mogelijk is, worden er alternatieve competities georganiseerd. Teams mogen zelf aangegeven welke vorm hun voorkeur heeft: beach-, veld- of zaalhandbal. Deze alternatieve competities vangen op zijn vroegst in het weekeinde van 10 en 11 april aan.

Op basis van de inschrijvingen worden er competities opgezet in zoveel mogelijk poules van zes teams. Hierdoor speelt elk team – bij een volle poule – tien wedstrijden. Ieder weekeinde dat deze competitie door coronamaatregelen later begint, zal er een wedstrijd minder gespeeld kunnen worden.

De breedtesportcompetities binnen het beachhandbal vinden zoals gebruikelijk in toernooivorm plaats. Ook kunnen teams wederom deelnemen aan de Beach Handball Tour. Het NK Beach staat gepland voor augustus.

Verzoeken indienen

Een verenging kan – net als afgelopen seizoen – aangeven met een team vrijwillig te willen promoveren of degraderen. Wel tekent het bondsbestuur daarbij aan dat de mogelijkheden tot inwilligen van deze verzoeken vergeleken met vorig jaar zeer klein zullen zijn.

Ploegen die uitkomen in de breedtesport kunnen zich voor komend seizoen inschrijven voor de wedstrijdsport.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina