Eredivisie mogelijk in februari hervat

De eredivisie is de eerste competitie die binnenkort weer hervat mag worden. Volgens de officiële regels kan dit vanaf half januari al, maar het NHV heeft besloten de herstart op zijn vroegst in februari te laten plaatsvinden. Trainen mogen alle eredivisionisten in januari wel weer zonder beperkingen.

“Bijna alle spelers uit onze hoogste competitie werken naast hun sport en er zullen werkgevers zijn, bijvoorbeeld in de zorg, die niet willen dat hun werknemers weer gaan sporten in competitieverband. Als bond hebben we deze belangen meegenomen in de beslissing,” legt Sjors Röttger, algemeen directeur van het NHV, uit.

In deze regio is Kwiek straks de eerste club die weer een echte wedstrijd kan spelen. Maar ook de Raalter eredivisionist kan op dit moment niet gewoon trainen. Door de lockdown zijn de deuren van sporthal Tijenraan, de thuishaven van Kwiek, tot en met dinsdag 19 januari gesloten.

Kwiek is als promovendus goed gestart in de eredivisie. De eerste twee wedstrijden eindigden in respectievelijk een gelijkspel en een overwinning voor het team van trainer Lars Hoogeveen.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina