Handballen als het weer kan: dit zijn de scenario’s

Wanneer en hoe gaan de competities weer verder? Dat zijn de grote vragen nu alle wedstrijden tot zeker eind december stilliggen. Het NHV heeft meerdere scenario’s uitgewerkt. Zelf zet de bond in op een herstart in januari.

Mocht het in januari toch nog niet mogelijk zijn om te starten, dan wordt de hervatting opgeschoven. Uitgangspunt blijft in alle gevallen: handballen zodra het kan en zoveel mogelijk wedstrijden organiseren. Het NHV hoopt op die manier dat er in ieder geval halve competities afgewerkt kunnen worden.

Spelen tot in juli

Mocht dat echter niet lukken, dan komen er alternatieve speelvormen waarin ploegen alsnog competitiestrijd kunnen leveren. Verenigingen krijgen het aanbod om in een extra competitievorm – naar keuze in de zaal, op het veld of op het strand – te handballen. Op die manier kan er tot in juli nog gespeeld worden. Meer informatie hierover communiceert het NHV de komende tijd.

Op maat gemaakte competities

Voor de eredivisie, eerste divisie en A-jeugddivisies worden er competities op maat gemaakt. Daarvoor heeft het NHV een vragenlijst naar alle betreffende clubs gestuurd. De verenigingen kunnen onder andere aangeven hoeveel tijd ze denken nodig te hebben om wedstrijdfit te geraken, of ze doordeweeks willen spelen en of ze het splitsen van poules een optie vinden. Aan de hand van de antwoorden komt het NHV met een aantal uitgewerkte scenario’s met als startdata 1 januari, 1 februari, 1 maart, 1 april en 1 mei. Dan wordt ook naar de afwikkeling van de tweede divisies en lager gekeken.

Foto: Holten in de aanval

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

One Reply to “Handballen als het weer kan: dit zijn de scenario’s”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina