Voorwaarts moet koppositie aan ZVBB’21 laten, ook Wijhe en Lettele morsen punten

In de tweede divisie A kreeg Voorwaarts (foto) een uitgelezen kans om de koppositie te grijpen. In eigen huis ontving de ploeg van Kira Overmars het nog ongeslagen ZVBB’21 uit Zenderen. Voorwaarts zelf had ook nog niet verloren, maar speelde vorige week wel gelijk tegen DSVD 2. Bij winst zouden de Twellonaren dus over de Twentse ploeg heen gaan.

Maar dat lukte niet. Na een matige wedstrijd moest Voorwaarts de overwinning aan de gasten laten: 20-22. “Als we ons normale niveau gehaald hadden, was er niet veel aan de hand geweest”, constateerde trainster Kira Overmars. “Maar het liep vooral aanvallend niet door technische fouten en veel balverlies. De lange keepster van ZVBB zakte snel naar de grond bij doelpogingen, maar wij bleven maar laag schieten, terwijl dus hoog de kansen lagen.”

Met een ruststand van 9-10 waren er voldoende mogelijkheden om de overwinning alsnog in Twello te houden. Bovendien had Voorwaarts dankzij de 36-21 bekerzege op Bentelo van afgelopen woensdag goed aan het zelfvertrouwen gewerkt. Overmars: “We wilden dat gevoel vasthouden, maar we speelden alsof we lood in de schoenen hadden. We hebben geen break-out gelopen, we waren te laat weg. Het ontbrak ons aan overtuiging in de aanval.”

Dat er drie opbouwsters ontbraken, werkte daarin niet mee. Lieke Havekes kwakkelt met de gevolgen corona, Lisa Oosterwijk herstelt van een kaakoperatie en Jorien Scholten brak onlangs een vinger. Overmars: “Het is daardoor qua wisselen erg krap. Aniek Koers, Daimy van Dommelen en Romy ten Cate zijn de drie opbouwers die het eigenlijk de hele wedstrijd moeten doen. Als het bij hen niet lukt, zoals afgelopen zaterdag, dan wordt het lastig. Ik had wel twee A-speelsters mee, maar die wilde ik in deze wedstrijd niet voor de leeuwen gooien.”

De enige speelster die zich onttrok aan de malaise bij Voorwaarts was hoekspeelster Keyara Peters. Zij scoorde zes keer. “Zij was opvallend goed en speelde als enige met volle overtuiging.”

Lettele krijg break na break tegen

Ook bij Lettele liep het niet zoals het zou moeten. De ploeg van trainer Roy Bruil heeft het spelen met hars nog niet onder controle en kon mede daardoor tegenstander Foreholte 2 onvoldoende tegenstand bieden. Lettele verloor in Voorhouten met 34-26.

Aanvankelijk liep de score gelijk op, maar bij 4-4 stokte de aanvalsmachine van Lettele. Keepster Naomi Schiphorst: “Aanvallend liep het niet meer en we kregen break na break tegen. Het verschil was toen snel gemaakt. We kwamen acht doelpunten achter.”

Lettele gaf na de ruststand van 19-11 nog niet op. “We geloofden er nog in. Ons meegereisde publiek ging achter ons staan en aanvallend lukte het ineens allemaal net wél. We kwamen terug tot een verschil van vijf punten, maar helaas was dat het maximale. Het verschil was te groot. We hebben de koppies in de eerste helft te snel laten hangen.”

Lees ook: wedstrijdverslag Foreholte 2 – Lettele

Wijhe zet knop om tijdens dubbel ondertal

Wijhe speelt tegen Bentelo vaak spannende, gelijk opgaande wedstrijden. Afgelopen zaterdag was dat niet anders. In Bentelo hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en gingen elk met een punt naar huis: 28-28. “Achteraf ben ik blij met een punt, maar gezien het spel had het beter gekund”, vond Wijhe-trainer Laurens Beld. “We waren niet scherp genoeg.”

Vijfenveertig minuten lang gaven beide ploegen elkaar niets toe. Daarna moest Wijhe – dat zonder Eva van Vilsteren (blessure) en Kim Boerdam (vakantie) aantrad – toezien hoe Bentelo vier punten wegliep. “We stonden door tijdstraffen op dat moment zelfs met maar vier man in het veld. Toch betekende juist dat de ommekeer. Er ging een knop om: er moest een tandje bij. In ondertal scoorden we, en daarna maakten we nog eens twee doelpunten.”

Wijhe had de aansluiting gevonden en stond met nog minuut te spelen zelfs op voorsprong (27-28). “Het lukte Bentelo nog om de 28-28 te maken, maar we hebben gelukkig niet alles weggegeven. Bovendien snoepen de bovenste ploegen elkaar sowieso wat punten af in deze poule, dus het kan nog alle kanten op.”

Voorwaarts ontvangt Lettele

ZVBB’21 voert met tien punten de ranglijst aan. Daarna volgens US, Voorwaarts en Wijhe met elk zeven punten. Lettele staat met vier punten op plek zeven. Volgende week spelen Lettele en Voorwaarts tegen elkaar; Wijhe ontvangt hekkensluiter Zeeburg.

Voorwaarts – ZVBB’21: 20-22 (9-10)
Doelpunten Voorwaarts:
Daimy van Dommelen 7, Keyara Peters 6, Alineke Ros 3, Jill Kloppenburg 2, Romy ten Cate 1, Aniek Koers 1
Foreholte – Lettele: 34-26 (19-11)
Doelpunten Lettele:
Bianca Klein Koerkamp 11, Yara Kloosterboer 6, Marjolein Westerbeek 4, Amber Zandbelt 2, Inge Klein Koerkamp 2, Eline te Boekhorst 1
Bentelo – Wijhe’92: 28-28 (12-12)

Stand 2e divisie A
1. ZVBB’21 5-10
2. US 5-7
3. Voorwaarts 5-7
4. Wijhe’92 5-7
5. VVW 5-6
6. DSVD 2 5-5
7. Lettele 5-4
8. SVBO 5-4
9. Foreholte 2 5-3
10. Bentelo 5-3
11. Havas 5-2
12. Zeeburg 5-2

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina