Voorwaarts heeft, met oude bekende in het team, geen kind aan Lettele

De derby in de tweede divisie tussen Lettele en Voorwaarts leverde niet het gehoopte vuurwerk op. Daarvoor was Voorwaarts eenvoudigweg te sterk. In de Bathmense Uutvlog, de thuishaven van Lettele, werd het 19-34 voor de Twellosen.

Op papier had Voorwaarts vooraf al de beste cijfers. Samen met het ontbreken van topschutter Bianca Klein Koerkamp vanwege een positieve coronatest leek het voor de thuisploeg een moeilijke opgave te worden om punten te pakken. En dat bleek ook in de wedstrijd. In de beginfase werd Lettele direct overlopen, waarbij vooral Voorwaarts-speelster Aniek Koers in de snelle tegenaanval levensgevaarlijk was. Zij zou deze avond acht keer scoren, net als teamgenoot Alineke Ros. Amber Zandbelt was met vijf scores de beste schutter voor Lettele.

De ploeg van trainer Roy Bruil kon het geweld van Voorwaarts niet bijhouden. Hoewel zijn speelsters langzaam maar zeker iets meer grip kregen op het Twellose aanvalsspel lukte het door eigen slordigheden niet om in de buurt te blijven. Via een tussenstand van 5-12 was het bij rust al 9-20. In de tweede helft nam Voorwaarts nauwelijks gas terug. In vijftien minuten tijd werd gesneld naar een tussenstand van 13-31, waarna bij 19-34 het eindsignaal klonk. ‘Een maatje te groot’ constateerde Lettele niet onterecht.

Voor Voorwaarts was het een fijne avond, al zit trainster Kira Overmars op dit moment niet ruim in haar speelsters. Door blessures en ziektes is het vooral op de opbouwrij behelpen. ‘Good old’ Ellen van der Scheer – Schutte werd bereid gevonden haar club uit de brand te helpen. Met twee scores had ze een bescheiden aandeel in de 19-34 overwinning.

Lees ook: wedstrijdverslagen Lettele – Voorwaarts

Foto: Voorwaarts met van links naar rechts ‘herintreder’ Ellen van der Scheer, keepster Brigitte Huis in ‘t Veld, Silke Schoenaker, topscoorder Aniek Koers en Keyara Peters

Sint 2021Sint 2021
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina