2021-11-13: Lettele – Voorwaarts (2e divisie)

Verslag Lettele

Een maatje te groot

Vanavond stond er een echte derby op het programma, en wat voor een. We wisten dat onze tegenstander, Voorwaarts ds 1, een pittige pot zou leveren. Daarbij kwam dat we het vandaag helaas zonder onze topscoorder Bianca moesten doen ivm een positieve test. De boodschap van de voorbespreking was duidelijk; ongeacht wat de stand wordt, koppies niet laten hangen en genieten van iedere goeie actie, goal of redding.

In de eerste fase van de wedstrijd werden we een aantal keer flink overlopen. Voorwaarts had het tempo erg hoog liggen en wij waren af en toe aan het zoeken in de omschakeling en de organisatie van onze dekking. Gaandeweg kregen we iets meer grip, maar door slordigheden in de aanval en het sterke spel van Voorwaarts keken we al snel tegen een flink gat aan op het scorebord. We gingen de rust in met 9-20.

Na de rust ging het tempo iets omlaag. Maar ook nu bleef het in de dekking soms zoeken en waren we in de aanval niet altijd even scherp. Toch zijn we tot de laatste minuut blijven strijden.

We hebben vandaag wat mooie aanvallen laten zien, bij vlagen een sterke dekking neergezet en ook onze keepers hadden een aantal uitstekende saves. Het was een tegenstander en wedstrijd om van te leren. Koppies op en volgende week gaan we weer voor de punten!

Amber 5, Marjolein 4, Yara 3, Eline 3, Jolien 3, Inge 1

Verslag Voorwaarts

Zaterdag 13 november stond Lettele op het programma. Na afgelopen weekend met verlies op de koploper ZVBB waren we weer opgeladen en gebrand om te winnen. Met een sterk begin in de wedstrijd. Aniek liet zich meteen van haar goede kant zien met meerdere goede ballen in de snelle tegenaanval. Ook Alineke wist het doel weer goed te vinden met de breakouts. Hiermee liet Voorwaarts meteen zien wie de baas was. Al snel stond de stand halverwege eerste helft op 5-12 voorsprong voor Voorwaarts.

Ook hebben onze meiden tijdelijk extra versterking ingeschakeld, door meerdere blessures van o.a. Jorien, Lieke en Lisa, is nu tijdelijk Ellen terug in de ploeg. De verdediging stond sterk en Lettele wist er moeilijk door heen te komen. Brigitte had goeie ballen en zo bleven wij in de flow om snelle tegenaanvallen te spelen. Hiermee gingen Voorwaarts de rust in met 9-20 voorsprong. Onze supporters waren er toch een beetje bij door de livestream.

In het begin van de tweede helft begon Daimy met een penalty en een mooie snelle tegenaanval. Dit bracht de stand alweer op 12-23. Door mooi spel in de aanval vielen ook de gaten voor Keyara en Silke. Na 10 minuten mocht Marloes het doel overnemen van Brigitte. De communicatie in de dekking ging goed waardoor de bal meerdere keren werd onderschept. Meerdere breaks achter elkaar en het vrijspelen van diverse speelsters zorgde voor een stand van 13-31 na 15 minuten. De wedstrijd vervolgde zich met een eindstand van 19-34.

Met een zeer tevreden coach en tevreden speelsters hebben we de hal verlaten. Onze meiden spelen komende zaterdag Thuis tegen VVW. Er wordt hard gewerkt aan een livestream, houd hiervoor Facebook in de gaten van Handbal Voorwaarts! Hopelijk tot dan… 

Scores: Alineke Ros 8, Aniek Koers 8, Daimy van Dommelen 5, Chantal Deijk 1, Jill Kloppenberg 1, Keyara Peters 3, Romy ten Cate 4, Silke Schoenaker 2, Ellen v/d Scheer 2.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina