Wijhe loopt Voorwaarts hard voorbij in klassieker

Een echte kraker is het en inmiddels mag je het ook een heuse klassieker noemen. Al jarenlang zorgen de handbalsters van Wijhe en Voorwaarts voor boeiende en vaak spannende wedstrijden met mooi en snel handbal. Zaterdagavond stonden beide grote handbalclubs wederom tegenover elkaar. Ditmaal in een noodgedwongen lege zaal, maar het aantrekkelijke spel was er als vanouds. Wijhe was deze avond met overmacht het snelst en scherpst en vanaf alle posities levensgevaarlijk. Het werd in sporthal De Lange Slag een afgetekende 40-32 overwinning voor de thuisploeg.

Voorwaarts maakte de eerste twee doelpunten van de wedstrijd. Daimy van Dommelen benutte een strafworp en Keyara Peters schoot vanuit de hoek raak. Daarna was het Wijhe dat liet zien wat het deze avond van plan was. Vijfmaal op rij werd er vanuit de break-out gescoord: 2-5. De eerste tik was uitgedeeld. Wijhe bleef scoren vanuit de snelle tegenaanval en wist ook van afstand goed raak te schieten. Aniek te Braak (8x), Pauline Nijboer (7x) en Kim Boerdam (5x) piekten op de opbouwrij, evenals de pas 18-jarige Xari Nijlant. Zij werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd en scoorde eenmaal. “Vandaag liep het geweldig”, liet Nijlant optekenen in de Stentor. “We wisten dat we tegen Voorwaarts vol aan de bak moesten, maar dat het dan zo geweldig zou lopen hadden wij echt niet verwacht.”

Voorwaarts kon aanvankelijk nog redelijk bijblijven, mede door enkele snelle middenuitballen na een Wijhes doelpunt. Daimy van Dommelen had het vizier op scherp met in totaal negen scores, en ook Alineke Ros (9x) en Romy ten Cate (6x) wisten het doel goed te vinden. Maar bij 18-13 scoorde Wijhe opnieuw vijf keer uit de snelle omschakeling en werd de ruststand van 23-13 bereikt. Die klap zou Voorwaarts niet meer te boven komen.

In de tweede helft had Voorwaarts wel een beter antwoord op de afstandsschoten van Wijhe, maar dat hinderde de thuisploeg nauwelijks. In de laatste dertig minuten lieten de cirkelspeelsters en hoeken van Wijhe zien niet voor niets mee te doen. Wijhe speelde frank en vrij door. Alineke Ros wist namens de gasten in de slotfase nog wel driemaal een snelle break te benutten, maar de uitkomst van het duel stond al vast. Wijhe troefde Voorwaarts af en won met ruime cijfers: 40-32.

Lees ook: wedstrijdverslagen Wijhe’92-Voorwaarts

Wijhe gaat door deze zege over Voorwaarts heen op de ranglijst en staat nu tweede. Beide ploegen hebben elf punten, maar Wijhe had daar een wedstrijd minder voor nodig. Koploper ZVBB’21 is nog ongeslagen en staat drie punten boven Wijhe.

Wijhe’92 – Voorwaarts: 40-32 (23-13)
Doelpunten Wijhe’92:
Aniek te Braak 8, Pauline Nijboer 7, Kim Boerdam 6, Eva van Vilsteren 5, Marloes Savelkoel 4, Jara Huis in ’t Veld 2, Sanne Huis in ’t Veld 2, Rosel Oostveen 2, Janine Nijboer 1, Xari Nijlant 1, Lieke Elshof 1, Eline Wellenberg 1
Doelpunten Voorwaarts: Daimy van Dommelen 9, Alineke Ros 9, Romy ten Cate 6, Aniek Koers 2, Keyara Peters 2, Ellen van der Scheer 2, Silke Schoenaker 2

Foto: Sanne Huis in ‘t Veld (Wijhe’92)

Het WK-shirt 2021 koop je hier!
Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina