2021-11-27: Wijhe’92 – Voorwaarts (2e divisie)

Verslag Wijhe’92

Heerlijke wedstrijd!

Misschien wel de laatste wedstrijd van 2021 maar wat voor ééntje 😍 We verslaan Voorwaarts DS1 met 40-32 en pakken de tweede plek. De eerste helft liepen we weg door een sterke dekking, snelle breaks en mooie afstandschoten! Bij rust stonden we al met tien doelpunten voor, dus het was zaak om dit vol te houden.

Na rust waren we een stukje minder scherp, maar we bleven knokken en speelden de wedstrijd netjes uit. Een echte teamprestatie waarbij iedereen gescoord heeft en Susan weer een heerlijke wedstrijd keepte.

We weten niet hoe de komende tijd eruit gaat zien, maar dit lekkere gevoel nemen we in ieder geval mee!

Verslag Voorwaarts

Mogelijk de laatste competitiewedstrijd van dit jaar vanwege de nieuwe maatregelen, maar deze zaterdag toch nog een uitwedstrijd tegen Wijhe. Geen onbekende en zeker niet de minste ploeg, een team dat al jaren samen speelt en net als wij houden van een snelle pot handbal. Voor de wedstrijd waren Sint en Piet langs geweest in de kleedkamer met persoonlijke gedichtjes en een cadeautje. Daarna kon de echte wedstrijdvoorbereiding beginnen.

Om 20.15u klonk het fluitsignaal. Wij kregen direct een penalty mee, welke Daimy benutte. Na een mooi doelpunt van Keyara uit de hoek kwam Wijhe uit de verf en wisten zij binnen een mum van tijd via vijf break-outs een voorsprong op te bouwen naar 5-2. Daarnaast hadden zij ook een sterke opbouwrij die van afstand het net wisten te vinden. In onze aanval lag tevens ruimte voor de opbouwers. Na ruim tien minuten wist Aniek van afstand en Daimy twee maal via een snelle midden uit de achterstand te beperken tot 9-6. Romy wist zichzelf twee maal vrij te spelen op rechts en te scoren, ook Alineke prikte vanuit de hoek en een snelle tegenaanval raak. In de slotfase van de eerste helft zette Wijhe nogmaals via de snelle omschakeling aan en liepen van 18-13 uit naar een ruststand van 23-13.

Een flink tandje en ook scherpte erbij was nodig om deze stand om te buigen. Wij konden in de eerste helft niet antwoorden op hun snelheid en afstandsschoten. In het begin van de tweede helft bleef het verschil van tien doelpunten staan. Vervolgens kwamen wij wel meer in ons ritme qua omschakeling naar voren en terug verdedigen, en kropen wij wat dichterbij. Na een kwartier tekende Daimy via haar onderhands schot de 30-22. Ondanks dat wij in de dekking ook beter op de afstandsschoten reageerden, wist Wijhe via eerste lijn de cirkel te vinden of via de hoek af te ronden. In de laatste minuten liet Alineke meerdere malen haar snelheid zien door drie break-outs te lopen en deze te verzilveren, maar helaas was de marge in de eerste helft dusdanig groot dat wij deze in de tweede helft niet meer konden ombuigen. Hierbij is de eindstand 40-32.

Thuispubliek, bedankt voor het aanwezig zijn via de livestream! De komende periode is het nog onzeker wat gaat gebeuren met de wedstrijden van de komende drie weken. Houd daarom onze sociale media kanalen in de gaten, zodra meer bekend is laten wij van ons horen!

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina