2021-11-23: HVBS – Broekland (hoofdklasse)

Verslag HVBS

HVBS walst ook over Broekland heen

Zaterdag 13 november kon de wedstrijd tegen de dames van Broekland DS1 helaas niet worden gespeeld i.v.m. corona-besmettingen bij de tegenstander. Daarom stond afgelopen dinsdag 23 november een inhaalwedstrijd op het programma. De dames van HVBS waren gebrand om van deze tegenstander te winnen aangezien zij worden gezien als één van de topploegen in deze competitie. HVBS vloog uit de startblokken na een paar prachtige breaks van Mariëlle van den Akker en Aniek Janssen, na enkele minuten stond het daardoor 4-0. Helaas was de afronding daarna niet zuiver en wist Broekland wel te scoren, zodat ze gelijk kwamen op 4-4. Gelukkig pakte HVBS daarna het heft weer in eigen handen. Er werd chaos gecreëerd in de dekking van de tegenstander door het spelen van verschillende wissels waaruit mooie doelpunten werden gemaakt door Marina Heinen en Jet Steur. Ruststand is 16-12 in het voordeel van HVBS.

In de rust werd duidelijk gemaakt dat de afronding beter moet. Als er voor een kans op doel wordt gegaan, dan voor de volle 100%. En met die instelling werd de tweede helft gestart. Deze begint goed. Aniek Janssen weet twee keer achter elkaar te scoren en Marina Heinen benut twee penalty’s. Ook de hoekspeelsters waren op dreef. Zo wisten Annet van de Vuurst, Naomi Zwaan en Sacha Roelofs het net te vinden. Yaël ter Haar scoorde vanaf de cirkel twee goals en mocht het dertigste doelpunt op haar naam zetten. De eindstand was uiteindelijk 31-19.

Met deze ruime overwinning behoudt HVBS de koppositie en loopt twee punten uit op één van de belangrijkste concurrenten. Aankomende zaterdag 27 november speelt HVBS om 19:00 uur in Houten tegen Houten DS1. Aangezien Houten DS1 ook met ruime cijfers wist te winnen van Broekland wordt een spannende wedstrijd verwacht. Deze wedstrijd zal te volgen zijn via een livestream, via onze Instagram zullen wij hier later meer over bekend maken.

Doelpuntenmakers: Marina Heinen (7), Aniek Janssen (5), Mariëlle van den Akker (5), Jet Steur (4), Annet van de Vuurst (3), Naomi Zwaan (2), Sacha Roelofs (2), Yaël ter Haar (2), Lieke Prins (1).

Verslag Broekland

Beste mensen!!! Vandaag lekker met de meiden en Tim op pad naar Spakenburg. 🐟 Eenmaal aangekomen ging het gelijk soepel, na een barre tocht vanaf de parkeerplaats naar een aftanzige sporthal (gewoon weer een rukbunker), bleek dit niet de goede sporthal te zijn. Hup op naar de andere kant van het voetbalveld en daar waren we in de juiste hal. Tijdens de barre tocht was er nog wel een fanatieke man uit Spakenburg die ons toesprak met de bemoedigende woorden: “zet m op dames en knallen he!!!”. Hij dacht waarschijnlijk dat we uit Spakenburg kwamen, maar goed

Met weer een mooi samengesteld team (thanks Irene, Kely, Marloes en Lotte) startte de wedstrijd. Onze tijger Merel had haar tijgertape om en was dus helemaal klaar voor de strijd. 🐯 De start was niet best, binnen no-time stond het 4-0. Aiii, even de knop om!!! Nou dat gebeurde, via Lynet Yara Carlien en Rowy werd de stand gelijk getrokken naar 4-4. 👏 Dat lijkt er meer op. De dekking werkte goed samen en in de aanval zat lekker veel snelheid. Tot de 12-10 konden we goed meekomen, maar daarna liep HVBS uit. Kely bepaalde de rustand op 16-12. Alles nog mogelijk.

Over de tweede helft gaan we kort zijn: was ruk. Gelijk 3 doelpunten tegen en dan staan we 19-12 achter. Dit wisten we niet meer in te halen. Wel leuk in de 2e helft: Yara stond op de opbouw en speelde de bal door de benen van de tegenstander naar Rowy, die de bal in het netje gooide. 🥅 Uiteindelijk bepaalde Irene de eindstand op 31-19. Het liep spaak vandaag. Zo dik verliezen was natuurlijk niet nodig. ☹

Complimenten aan de scheidsrechters, die een goede wedstrijd floten. Mag ook wel eens gezegd worden. Wel ontstond er 3x wat verwarring door het harde fluiten bij een vrije bal, waardoor het leek alsof het een penal was. Dit zorgde ervoor dat Yara 3x voor niks het veld in rende. Maargoed, zo bleef ze ook warm tijdens het bankzitten!!!

Ohja, ook even een shoutout naar de wc in Spakenburg die ons van onze beste kant heeft gezien. Het leek wel een zondagochtend. Zaterdag spelen we weer lekker thuis, zonder hars. 19:30 tegen OBW, over een livestream houden we jullie op de hoogte.

Wij pakken de paling weer in, ajuuus!!!! xx

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina