Lettele vindt vervanger voor vertrekkend trainer Stege

Na een maandenlange zoektocht kan Lettele eindelijk een nieuwe trainer presenteren. De 51-jarige Roy Bruil uit het Gelderse Gaanderen gaat per 1 juni aan de slag bij de tweededivisionist. Hij volgt Ron Stege op die al in december 2020 zijn vertrek bij Lettele aankondigde.

“Tot vorige maand kende ik Lettele niet,” bekent Bruil in zijn voorstelpraatje op de site van de club. “Na een aantal gesprekken met het bestuur en enkele speelsters, het bestuderen van videobeelden, het bijwonen van een training en navraag gedaan te hebben bij een collega-trainer, heb ik een goed beeld gekregen van de vereniging en de groep. Het is een enthousiaste en fanatieke groep. Ik heb er dan ook veel zin in om te beginnen.”

Bruil heeft bij Minerva, de handbalclub uit zijn eigen woonplaats, veel trainerservaring opgedaan. Hij begon er als jeugdtrainer bij verschillende jongens- en meisjesteams en stond de laatste jaren aan het roer bij het eerste damesteam, dat uitkomt in de tweede klasse. Hij beschikt over het HT2-diploma en is in opleiding voor zijn HT3. In het verleden was hij ook zelf actief als speler, bij onder meer De Gazelle en Fideltas. Een knieblessure dwong hem daarmee te stoppen.

Snel en offensief

De Achterhoeker weet nu al met welke speelstijl hij Lettele wil laten handballen: “Ik speel het spelletje graag met een hoog tempo. De eerste en tweede fase en de snelle mid-uit krijgen bij mij hoge prioriteit. Dat maakt het spelletje dynamisch, snel en attractief. Dit maakt het handballen nog leuker om te doen en om te zien.”

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina