2021-10-16: Bentelo – Lettele (2e divisie)

Verslag Lettele

Net niet vandaag

Wat hebben wij de laatste jaren toch fijne trainers gehad bij Lettele. Door persoonlijke omstandigheden lukt het Roy tijdelijk niet om ons te coachen en nadat Henk ons de afgelopen wedstrijd heeft bijgestaan, was vandaag Ron bereid om ons uit de brand te helpen. Fijn om te zien dat ze dit nog met net zo veel passie doen als we van ze gewend zijn.

In de vorige wedstrijd tegen de dames van Bentelo werden we overrompeld. Overrompeld door de snelle tegenaanvallen, de technische schoten vanaf de hoek en het fysiek sterke verdedigen. Dit keer zouden we het vanaf de 1e minuut anders aanpakken, ons niet zomaar de kaas van het brood laten eten, en dat lukte. Via 2-3 en 5-5 speelden we een grotendeels gelijkwaardige eerste helft, echter nam Bentelo wel een kleine voorsprong van 11-8. Tien seconden voor tijd veroverden wij de bal en wisten we de bal bij Roos te krijgen die 2 seconden voor rust de 9e er in knalt. We wisten dat we nog kans maakten op de overwinning, als we maar bleven vechten voor elke bal.

De koppies stonden allemaal de goede kant op en ook al zouden we even een mindere fase krijgen, niet opgeven, want ook Bentelo zal die fase krijgen. Dat was precies wat er gebeurde. Bentelo liep eerst uit tot 18-14, maar mede door hard werken en twee listige balletjes van Bianca achter de rug langs naar Marjolein kwamen we gelijk. 19-19. Bentelo stond in een 5-1 verdediging waardoor er veel ruimte was om te passeren, wat we dus ook veelvuldig deden. De spanning op het veld en de tribune liep hoger op, en ook de spelers op de bank leefden luidruchtig mee met onze kleine comeback. Vanaf dat moment kon het beide kanten op gaan. Helaas vandaag niet onze kant. Bentelo stond voor met 21-20 en wisten tactisch met hun laatste aanval de tijd vol te maken. Een vrije bal in de laatste seconde wist de speelster met een mooie knikworp langs het blok nog te scoren, maar de wedstrijd was daarvoor al gespeeld.

De bekerwedstrijd verloren we met 5 punten verschil, vandaag verloren we met 2 punten verschil. Als we in dit ritme doorgaan, gaan we volgens mijn berekeningen de volgende wedstrijd winnen met 1 punt verschil. Lijkt me een mooie gedachte om dit verslag mee af te sluiten. Volgende week een weekend vrij, daarna een thuiswedstrijd tegen Zeeburg.

Bianca 9, Marjolein 8, Roos 2, Yara 1, Narelle 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina