Voorwaarts laat zich niet van de wijs brengen

‘Tactisch slim’ noemde Voorwaarts-trainer Kira Overmars de speelwijze van opponent US zaterdagavond. “Wij willen altijd graag snel spelen, zij speelden juist lange aanvallen. Dat zou ik ook doen als ik hen was”, complimenteerde Overmars de tegenstander. De Amsterdamse tactiek werkte slechts gedeeltelijk. Na 6-6 in de vijftiende minuut liep Voorwaarts gestaag uit naar een 28-23 overwining.

Overmars: “Hun aanvallen duurden soms wel erg lang. We stonden goed te dekken, maar na anderhalve minuut verdedigen was de focus soms wel weg. En dan kreeg je ineens zo’n klungelbal tegen. Maar we hebben een degelijke pot gehandbald en toonden geen moment verzwakking. Ik heb lekker door kunnen wisselen. Het enige kritiekpuntje is dat we misschien net iets te veel ballen tegen kregen.”

Lees ook: wedstrijdverslag Voorwaarts – US

Nieuwe keeperstrainer

Brigitte Huis in ’t Veld stond desondanks een prima partij te keepen. Zij verdedigt dit seizoen samen met Marloes Deijk het doel, Alijn Setz is de eerste reserve. Rens van Kregten, de partner van opbouwster Daimy van Dommelen, is de nieuwe keeperstrainer binnen de club. Zaterdag zat hij voor het eerst op de bank om de keepers te coachen. Zelf verdedigt hij het doel van tweededivisionist Achilles uit Apeldoorn. In het verleden speelde hij met Houten in de BENE-League.

Stabiele factor

Hoewel Voorwaarts tegen US meer verdedigde dan het wilde, wist de ploeg in de aanval mooie acties te laten zien. “Aniek Koers liet wederom zien dat zij de stabiele factor in de ploeg is. Ook Daimy van Dommelen stond in de opbouwrij een goede pot te handballen. Jorien Scholten en Lisa Oosterwijk speelden vorige week sterk, maar bij hen lukte het dit keer wat minder. Het is dan mooi om te zien dat anderen opstaan. Ook Chantal Deijk gooide er vanaf de cirkel een paar mooie ballen in.”

De laatste twee Twellose doelpunten kwamen van de hand van hoekspeelster Keyara Peters. Zij bepaalde de eindstand op 28-23. Voorwaarts is na drie wedstrijden nog ongeslagen en voert daarmee de ranglijst in de tweede divisie A aan.

Kaakoperatie

De eerstvolgende wedstrijd voor Voorwaarts is op zaterdag 30 oktober uit tegen DSVD 2. Lisa Oosterwijk is daar niet bij. Zij ondergaat binnenkort een kaakoperatie en kan daardoor een tijd niet handballen. Ook Lieke Havekes is vanwege een enkelblessure op dit moment niet inzetbaar.

Voorwaarts – US: 28-23 (14-11)
Doelpunten Voorwaarts:
Romy ten Cate 5, Daimy van Dommelen 5, Aniek Koers 5, Alineke Ros 4, Chantal Deijk 2, Lisa Oosterwijk 2, Keyara Peters 2, Jill Kloppenberg 1, Jorien Scholten 1, Silke Schoenaker 1

Foto: ‘Stabiele factor’ Aniek Koers (12) viert hier de promotie van Voorwaarts naar de eredivisie in maart 2019

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina