Dat is nummer negen: Overmars vertrekt bij Voorwaarts

Ook Voorwaarts moet gaan uitkijken naar een nieuwe hoofdtrainer. Kira Overmars stopt na twee seizoenen bij de tweededivisionist. Ze wil zich meer gaan richten op het opleiden van speelsters.

Overmars begon in 2020 als trainer en coach van de damesselectie van Voorwaarts, waarbij ze begeleiding kreeg van assistent-bondscoach Ricardo Clarijs. Ze stopt omdat ze werk, privé en het trainen en coachen niet langer kan combineren. Ook corona heeft invloed op haar keuze.

Voordat Overmars bij Voorwaarts begon, stond ze bij de dames van Heeten voor de groep. Als speelster was ze jarenlang actief voor Kwiek. Met het coachen stopt ze voorlopig. Overmars geeft aan zich te willen richten op het opleiden van speelsters. “Voorlopig neem ik even geen team onder mijn hoede.”

Het bestuur van Voorwaarts toont begrip voor de keuze van Overmars. “We danken Kira voor de waardevolle bijdrage die ze de afgelopen twee seizoenen heeft geleverd. De samenwerking is van beide kanten altijd naar volle tevreden geweest”, zegt voorzitter Bianca Alferink. Het bestuur van de club gaat per direct, samen met alle betrokkenen, aan de slag om de ontstane vacature in te vullen.

Voorwaarts is de achtste club in de regio die op zoek moet naar een nieuwe trainer. Ook bij competitiegenoten Wijhe en Lettele, eredivisionist Kwiek, de hoofdklassenploegen Broekland, Zwolle en Dalfsen en eersteklassers Haarle en CVO vertrekt de zittende trainer.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *