2022-04-05: Zwolle 2 – Holten (2e klasse)

Verslag Holten

Dames 1 wint moeizaam van Zwolle

Afgelopen dinsdagavond werd in Zwolle wederom een inhaalwedstrijd gespeeld dit keer tegen HV Zwolle 2. Dames 1 van Holten hadden al opgemerkt dat middenmoter Zwolle de laatste maanden goede resultaten hadden geboekt. Een makkelijke wedstrijd zou het voor de Holtense koploper dan ook niet worden.

Zwolle liet in het 1e kwartier zien dat ze in goede doen waren. Met prima spel nam Zwolle een 7-6 voorsprong. Het Holtens verzet bestond slechts uit enkele doeltreffende breaks van Julia Hanevelt en Anne Rechterschot. Met het inbrengen van Marloes Ulfman keerde de wedstrijd enigszins en nam Holten voor het eerst een voorsprong 7-9. Lieke Ebrecht bepaalde met een prachtig afstandsschot de ruststand op 11-14.

Ook na de pauze bleef Zwolle Holten goed partij geven. Daar stond tegenover dat de Holtense goalgetter Karlijn Hoogveld in een goede flow kwam en de tussenstand bracht op 18-25. Routinier Lieke Ebrecht en jeugdspeelster Mare Visser scoorden hierna ook fraai van afstand. Karlijn Hoogveld speelde vanuit de hoek de bal door de benen van de prima keepende Zwolse goalie en bepaalde zo de eindstand op 21-29.

Holten speelde een wat mindere wedstrijd maar zoals Holtense coach Janek Wyrwich na afloop opmerkte: “maar ook die moeten worden gewonnen”. Holten heeft nu 32 punten uit 16 wedstrijden. Komende zaterdagavond moet Holten spelen in en tegen Angeren. Op donderdagavond 21 april om 21:00 uur zal in Raalte de clash plaatsvinden tegen de enige mede-titelkandidaat PCA/Kwiek 3.

Scores Holten: Karlijn Hoogveld 9, Julia Hanevelt en Anne Rechterschot beiden 6, Lieke Ebrecht 4, Marloes Ulfman 2, Gitta Bekkernens en Mare Visser 1.

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina