2022-04-06: Huissen – ABS (1e klasse)

Verslag ABS

ABS wint dik verdiend in en van Huissen

Na de nederlaag afgelopen zondag uit tegen Havana (20-17) stond voor Dames 1 woensdagavond alweer een wedstrijd op het programma. Ze moesten afreizen naar Huissen om daar tegen de nummer 6 te spelen. Zelf bezette ABS de 8e plaats voor deze wedstrijd.

ABS had er duidelijk zin en zat meteen al in de wedstrijd. Door enkele fraaie aanvallen liep Dames 1 uit naar 5-8. Vlak voor rust ging het echter stevig mis. Er werden 2 speelsters bijna tegelijkertijd uit gestuurd en Huissen profiteerde volop. Mede door vier zeven meters resulteerde dit in een ruststand van 12-10. Op een gegeven moment vond de scheidsrechter van dienst dat de rust lang genoeg had geduurd. Hij liep een uitgang van de sporthal in en floot keihard op zijn fluit. Tegelijkertijd kwam ABS via een andere ingang de sporthal weer binnen. Hilarisch (je moet er wel bij zijn geweest )

Dames 1 was door de zwakke periode vlak voor rust gelukkig niet van slag. Door een zeer sterke verdediging en een uitstekend keepende Liang Dijkerman kwam Huissen nauwelijks meer aan scoren toe en ABS gelukkig wel. Dit leidde tot een tussenstand van 12-15. Huissen kwam nog terug tot 14-15 maar door een eindsprint van Dames 1 werd de eindstand uiteindelijk door middel van een prachtige lob van Linde Rietman bepaald op 14-18. Twee dik verdiende punten gingen mee in de tas terug naar Battum. In de stand is Dames 1 gestegen naar een mooie 6e plaats.

Aanstaande zondag speelt ABS opnieuw tegen Huissen om 12.30 uur in sporthal De Uutvlog. Hopelijk kunnen ze een dubbelslag slaan en opnieuw winnen. Kom kijken en moedig ze aan naar de overwinning.