Na de break: maakt Haarle het af?

Drie weken terug speelden de ploegen uit de afdelingsklassen, hoofdklasse en 2e divisie hun laatste wedstrijd voor de korte carnavalsbreak. Dit weekend start de allesbepalende slotfase van de competitie. Voor de meeste Sallandse teams staat er nog flink wat op het spel. Wat kunnen we verwachten? In dit artikel: de dames eerste klasse.

Lees ook: Na de break: wie spelen er volgend jaar nog in de hoofdklasse?
Lees ook: Na de break: blijft Wijhe in de 2e divisie?

Er is het hele seizoen al geen peil op te trekken wie zich straks kampioen van de eerste klasse mag noemen. Toch lijkt sinds enkele weken Haarle daar de meeste aanspraak op te maken. Met nog vier wedstrijden te gaan, biedt de voorsprong van twee punten op DFS Arnhem 2 echter nog niet voldoende zekerheid. Bovendien ging Haarle tegen die Arnhemse concurrent in de laatste wedstrijd hard onderuit (36-23). Vanavond tegen nummer 8 HCL/Groessen-Loo kan Haarle goede zaken doen en de koppositie weer verstevigen.

SDOL kan daarbij een flink handje helpen. De selectie van scheidend trainster en coach Anja Lubbers speelt uit tegen DFS 2. Thuis verloor SDOL die wedstrijd met klein verschil (22-25). Weet de ploeg vanavond wel te winnen, dan neemt het de tweede plek van DFS 2 over. En misschien zit er dan nog wel meer in het vat voor de Luttenbergers. Met HHZD, Havana en Achilles hebben ze op papier de drie makkelijkste tegenstanders nog te gaan.

Nieuw Heeten en LHC doen ook nog steeds bovenin mee. Al gelooft trainer Laurens Beld van de Lemelerveldse ploeg niet dat de titel er nog in zit. Door blessures van bepalende speelsters is zijn selectie de laatste weken wat verzwakt. Nieuw Heeten blijft, net als in het begin van het seizoen, wisselvallig presteren. Zo werd titelkandidaat DFS 2 met grote cijfers verslagen (25-17), maar werd er van laagvlieger Artemis’15 met 21-25 verloren. De titel lijkt daarmee dit seizoen nog niet binnen bereik te zijn. Dat is volgens coach Louis Degen ook geen doelstelling; zijn visie reikt verder dan dit seizoen.

Heeten ontpopte zich een tijdje terug als reuzendoder en is door zeges op meerdere topploegen inmiddels opgeklommen naar plek zes. Vanavond speelt de ploeg van Kira Overmars uit tegen Achilles. Thuis leverde dat duel geen enkel probleem op: met 34-18 was Heeten veel te sterk. Bij een nieuwe winst stijgt Heeten waarschijnlijk weer een plekje. Bovendien heeft het nog een inhaalwedstrijd te gaan tegen HHZD op dinsdag 19 maart.

Broekland, de ploeg van de uitslagen met de kleinste verschillen, staat in punten gelijk met Heeten (21), maar heeft dus een wedstrijd meer gespeeld. Drie ongemeen spannende duels heeft Broekland achter de rug. Van HCL/Groessen-Loo en Haarle werd met een puntje verschil verloren, maar van DFS 2 werd juist met datzelfde verschil gewonnen. Vanavond nemen de speelsters van trainer Richard Groote Schaarsberg het op tegen LHC. Uit eindigde deze confrontatie – uiteraard – in een uitslag met een puntje verschil: Broekland won met 27-28.

De enige Sallandse ploeg in deze competitie die nog niet helemaal zeker is van klassenbehoud is HHZD. In de eerste klasse is het nooit vooraf duidelijk hoeveel ploegen er degraderen. Coach Gert Wessels van HHZD gaat er daarom voor de zekerheid vanuit dat hij drie ploegen onder zich moet houden. Dat is op dit moment nog niet het geval voor de Heinosen. Met elf punten staat HHZD op plek tien. Artemis’15 staat een plekje hoger met een punt meer, maar had daar ook wedstrijd meer voor nodig. Vanavond mogen beide ploegen in een rechtstreekse confrontatie uitmaken wie de negende plek opeist.

Programma 1e klasse dames dit weekend
Zaterdag, 19.05 uur     DFS Arnhem 2 – SDOL
Zaterdag, 19.15 uur     Achilles – Heeten
Zaterdag, 19.30 uur     Broekland – LHC
Zaterdag, 19.30 uur     Haarle – HCL/Groessen-Loo
Zaterdag, 20.40 uur     HHZD – Artemis’15
Zondag, 11.55 uur       Havana – Nieuw Heeten

Stand 1e klasse dames
1. Haarle   18-26
2. DFS Arnhem 2   18-24
3. SDOL   18-23
4. Nieuw Heeten   18-22
5. LHC   18-22
6. Heeten   17-21
7. Broekland   18-21
8. HCL/Groessen-Loo   18-19
9. Artemis’15   18-12
10. HHZD   17-11
11. Havana   18-8
12. Achilles   18-5

Foto: het team van Haarle

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina