‘Blamage’ Haarle: spanning terug in 1e klasse

Een blamage, zo noemde coach Guido Torenbeek de 36-23 nederlaag van zijn Haarle tegen DFS Arnhem 2. Zijn ploeg kwam er zaterdagavond niet aan te pas tegen de nummer 2 van de eerste klasse. En dat terwijl Haarle zelf de eerste plek bezet. Dat doet het nog steeds na het verlies, maar het verschil met de runner-up is geslonken tot twee punten.

De ruime nederlaag was volgens Torenbeek geheel terecht: “Wij waren niet goed in het keepen, het verdedigen, de omschakeling en de afronding. DFS was goed in de afronding, de omschakeling, het verdedigen en het keepen. Tja, dan word je afgestraft.”

Vooraf leek Haarle in het voordeel. Met vier punten voorsprong en een goede reeks van zes overwinningen was er veel zelfvertrouwen. DFS had het zwaarder. De Arnhemsen hadden uit de laatste drie duels alleen een puntje gehaald bij laagvlieger Artemis’15. Tegen Haarle lieten ze echter zien nog niet uitgeschakeld te zijn.

SDOL liet de kans om naast DFS op de tweede plek te komen, liggen. Uit bij Artemis’15 kwamen de speelsters van Anja Lubbers niet verder dan een 21-21 gelijkspel. De volgende wedstrijd, pas op 9 maart vanwege twee vrije weekends, kan SDOL goede zaken doen als het op bezoek gaat bij DFS Arnhem 2.

De overige outsiders voor de titel maakten zaterdag geen fouten. Nieuw Heeten won met 26-17 van HHZD; LHC versloeg Achilles met 28-23 en Heeten wist nipt van Havana te winnen (29-27). Alleen Broekland maakte een slippertje: HCL/Groessen-Loo was met 28-27 de gelukkigste na de ‘totale offday’, zoals Broekland het zelf verwoordde.

De competitie in de eerste klasse ligt nu twee weken stil. 9 maart start de spannende, allesbeslissende eindfase. Wie gaat er aan de haal met de titel en promoveert naar de hoofdklasse?

Lees ook: wedstrijdverslag DFS Arnhem 2 – Haarle

Foto: SDOL (blauw) liet de kans op de tweede plek liggen, LHC (groen) maakte geen fout tegen Achilles, bron: www.hvlhc.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina