Uitgelezen kansen om hard toe te slaan

De laatste ronde voordat de meeste competities twee weekends stil liggen staat voor de deur. Een aantal ploegen kan een mooie slag slaan in de strijd om de titel óf om de gevarenzone verder achter zich te laten.

Heeten – Havana

Zowel de heren als de dames van Heeten nemen het op tegen Havana. De heren starten in de eigen sporthal om 19.00 uur. Havana is de koploper van hun poule met slechts een nederlaag uit vijftien duels. Heeten had in de uitwedstrijd niets te vertellen (34-17). Thuis moet er anders gespeeld worden om de koploper pijn te kunnen doen.

Bij de dames, die direct daarna spelen, zijn de rollen omgekeerd. Heeten staat zevende in de eerste klasse, Havana is de nummer voorlaatst. Toch trok in Nijmegen Havana met 20-19 aan het langste eind, dus ook de dames van Heeten weten dat ze aan de bak moeten.

Reuzenstap

Haarle kan opnieuw een grote stap richting het kampioenschap in de eerste klasse zetten. In Arnhem gaat de ploeg op bezoek bij nummer 2 DFS Arnhem 2. De Arnhemsen deden lang voor de bovenste plek mee, maar hebben het de laatste weken zwaar. Het verschil met Haarle is inmiddels opgelopen tot vier punten. De eerste ontmoeting eindigde in een 30-30 gelijkspel. Gezien de resultaten van de afgelopen tijd heeft Haarle de beste kaarten.

Stunt

De enige derby dit weekend vinden we ook terug in de eerste klasse bij de dames. Nieuw Heeten ontvangt in de Belte opponent HHZD. De thuisploeg staat vijfde, de Heinosen bezetten plek negen. Desondanks was HHZD in eigen huis heer en meester. Nieuw Heeten werd destijds met 34-22 naar huis gestuurd. Kan HHZD die stunt herhalen?

Doelsaldo

In de hoofdklasse krijgen de drie Sallandse ploegen elk een uitgelezen kans om goede zaken te doen. Koploper Lettele kan tegen nummer 10 OBW flink aan het doelsaldo werken. Overwetering en Wesepe hebben een prima tegenstander om juist afstand te nemen van de onderste plekken. Overwetering ontvangt hekkensluiter TVO; Wesepe gaat naar WHC dat voorlaatste staat.

Subtopper

Tot slot staat in de eerste divisie een mooie strijd tussen twee subtoppers te wachten. Nummer 4 Kwiek speelt tegen nummer 3 Volendam. Beide ploegen hebben dertig punten uit 21 duels. In Raalte won Kwiek nipt met 29-28. Een boeiende confrontatie. Wie mag zich na dit weekend ‘the best of the rest’ noemen achter Voorwaarts en Quintus 2?

Programma zaterdag 16 en zondag 17 februari 2019

2e klasse A
Zondag, 12.30 uur     ABS – Dalfsen 2

2e klasse C
Geen wedstrijd Schalkhaar

1e klasse Oost – dames
Zaterdag, 19.00 uur   HCL/Groessen-Loo – Broekland
Zaterdag, 19.10 uur   DFS Arhem 2 – Haarle
Zaterdag, 19.10 uur   Artemis’15 – SDOL
Zaterdag, 19.30 uur   Nieuw Heeten – HHZD
Zaterdag, 20.00 uur   LHC – Achilles
Zaterdag, 20.15 uur   Heeten – Havana

1e klasse Oost – heren
Zaterdag, 19.00 uur   Heeten – Havana

Hoofdklasse B
Zaterdag, 19.15 uur   Overwetering – TVO
Zaterdag, 19.30 uur   WHC – Wesepe
Zondag, 14.05 uur     OBW – Lettele

2e divisie A
Zaterdag, 20.15 uur   Wijhe’92 – VVW

1e divisie
Zaterdag, 19.00 uur   Volendam – Kwiek
Zaterdag, 20.00 uur   Voorwaarts – Gemini

Foto: Heeten (groen) in actie tegen Zwolle vorig seizoen. Dit weekend spelen de heren van Heeten, net als het damesteam, in eigen huis tegen Havana, bron: www.weblogzwolle.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina