Na de break: wie spelen er volgend jaar nog in de hoofdklasse?

Drie weken terug speelden de ploegen uit de afdelingsklassen, hoofdklasse en 2e divisie hun laatste wedstrijd voor de korte carnavalsbreak. Dit weekend start de allesbepalende slotfase van de competitie. Voor de meeste Sallandse teams staat er nog flink wat op het spel. Wat kunnen we verwachten? In dit artikel: de drie Sallandse hoofdklassers.

Lees ook: Na de break: blijft Wijhe in de 2e divisie?

Kampioensdruk

Voor zowel Lettele, Overwetering als Wesepe is het de vraag of de ploeg volgend seizoen nog steeds hoofdklasser is. Voor Lettele heeft dat een positieve reden: de blauw-witten staan op plek 1 en maken daarmee grote kans op promotie naar de tweede divisie. Concurrent Pacelli hijgt de Lettelenaren echter in de nek. Vanwege een gelijk aantal wedstrijdpunten is alleen het betere doelsaldo (+21) de reden dat Lettele eerste staat. Puntverlies kan dus funest zijn. De kans dat dat gebeurt, is echter klein. Het verschil met de overige tien teams in hoofdklasse B is zo groot, dat zowel Pacelli als Lettele in hun resterende vier wedstrijden telkens torenhoog favoriet zijn. De enige vraag is dan ook: welke kampioenskandidaat gaat het beste met de druk om? De eerste test voor Lettele is komende zaterdag tegen Overwetering.

Lees ook: Nieuwe trainer voor Lettele: Ron Stege

Degradatiespook

Wesepe en Overwetering hebben nog niet voldoende afstand genomen van de onderste plaatsen om zeker te zijn van klassenbehoud. Wesepe heeft de laatste twee duels wel vier zeer belangrijke punten gepakt. Van zowel Overwetering als WHC, ook een concurrent in de onderste regionen, werd gewonnen. Hierdoor klom de selectie van Wim Snijders op van plek elf naar plek zeven. Het verschil met de degradatieplekken is echter klein: slechts drie punten. Komende zaterdag staat het treffen met Zwolle te wachten. Uit verloor Wesepe kansloos (34-28). De Zwollenaren zijn na een fantastische seizoensstart in een mindere fase terechtgekomen, wat hoop biedt voor Wesepe. Bij een overwinning gaat Wesepe Zwolle voorbij in de stand.

Overwetering staat met een puntje minder net onder Wesepe, op plek acht. Trainer Jan Lentjes verloor de afgelopen weken de ene na de andere basisspeelster als gevolg van nare blessures. De Olster blessurebank is daardoor inmiddels uitgebreider dan de wisselbank. Met jeugdspeelsters en ‘oude rotten’ werden de gaten prima opgevuld – Moniek Bos uit de A1 schoot de afgelopen wedstrijden veelvuldig raak en de ervaren Lisa Overkempe liet zien het handballen nog niet verleerd te zijn. Toch kon Overwetering niet voorkomen dat het broodnodige punten liet liggen tegen onder andere hekkensluiter TVO. Zaterdag neemt Overwetering het in de Scheg in Deventer op tegen titelkandidaat Lettele. Een stunt is nodig om daar met een zege te vertrekken.

Stand hoofdklasse B
1. Lettele   18-32 (+176)
2. Pacelli   18-32 (+155)
3. HVBS   18-19 (-18)
4. ESCA   18-18 (+9)
5. Bentelo 2   18-18 (-9)
6. Zwolle   18-16 (-41)
7. Wesepe   18-15 (-20)
8. Overwetering   18-14 (-29)
9. DFS Arnhem   18-14 (-47)
10. OBW   18-12 (-46)
11. WHC   18-12 (-54)
12. TVO   18-12 (-76)

De kampioenen van de vijf hoofdklassen promoveren, in tegenstelling tot voorgaande jaren, direct naar de tweede divisie. De nummer 12 degradeert rechtstreeks naar de 1e klasse. De vijf nummers 11 spelen na afloop van de competitie in een toernooi om twee plekken in de hoofdklasse.

Foto: Lettele (hier op een foto van vorig seizoen) stevent af op promotie naar de tweede divisie, bron: www.hvlettele.nl

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina