Oplappen, oefenen en trainerswisselingen in ‘winterstop’

Waar Kwiek en Voorwaarts de afgelopen weken vrolijk doorbalden, was er voor de overige Sallandse ploegen twee volle weekends lang geen enkele competitiewedstrijd. Dat was flink afkicken. Maar dat betekent niet dat ze stil zaten. Van HiHaHandbal tot nieuwe verbintenissen: een greep uit de activiteiten van de afgelopen tweeënhalve week.

Trainersperikelen

Haarle maakte vorige week bekend een opvolger te hebben gevonden voor vertrekkend trainer en coach Guido Torenbeek. Wierdenaar André Biemans komt aan het einde van het seizoen over van hoofdklasser Stevo uit Geesteren. In deze regio is hij vooral bekend als voormalig trainer van Holten en SDOL.

Voor drie clubs is het nog onduidelijk welke trainer er volgend jaar voor de groep staat. Kwiek is hard op zoek naar een nieuwe coach na het abrupte vertrek van Jan Majoor, Heeten heeft nog geen vervanger gepresenteerd voor scheidend trainster Kira Overmars en ook Schalkhaar heeft nog geen opvolger bekendgemaakt voor de onlangs vertrokken John Holleboom.

Lettele heeft al wel een nieuwe trainer – Ron Stege – maar zoekt nu nog een nieuwe teambegeleider. Toke te Riele stopt na zeven jaar met deze functie bij Lettele, nadat ze ook al drie jaar de A1 begeleidde.

Ritme

Enkele clubs organiseerden in de speelvrije periode oefenwedstrijden om zo in het ritme te blijven. Twee weken terug troffen eersteklasser HHZD en hoofdklasser Wesepe elkaar in Heino (winst Wesepe). Een week later oefende Wesepe opnieuw, toen tegen CVO, kampioenskandidaat uit de tweede klasse A. Een nieuwe overwinning zat er niet in: 21-18.

Broekland zocht de oefentegenstander dichter bij huis. Het eigen A1 was de opponent. Een uitslag is niet bekend.

Sporthal De Belte in Nieuw Heeten stond een heel weekend in het teken van HiHaHandbal. Twee dagen lang waren er clinics voor alle jeugdteams en -keepers. Een mooie stukje promotie voor de handbalsport.

Feesten en oplappen

Er waren ook genoeg teams waarvoor een paar vrije weekends meer dan geroepen kwamen. LHC en Overwetering worden geteisterd door blessures, wat terug te zien is in tegenvallende resultaten van de laatste weken. Wellicht is deze periode voor hen net lang genoeg geweest om de eindfase van de competitie weer op volle kracht aan te kunnen gaan.

In Olst en Lemelerveld, maar ook in Heino, Heeten, Haarle, Wijhe en Broekland weten ze bovendien goed hoe ze carnaval moeten vieren. Een speelvrij weekend kwam in die plaatsen zeker niet ongelegen.

Foto: de rij geblesseerde speelsters bij Overwetering is imposant, bron: Frank Eilander/Overwetering

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina