Overmars stopt bij Heeten: ‘Bij twijfel niet doen’

Kira Overmars stopt aan het einde van het seizoen als trainster van de handbalsters van Heeten. Na drie seizoenen vindt de 33-jarige Raaltese het tijd om afscheid te nemen. “Ik twijfelde heel erg wat ik moest doen. En je weet wat ze daarover zeggen: bij twijfel niet doen.”

Vorig seizoen was contractverlenging snel beklonken. Dit jaar liep dat anders. “Ik had voor mezelf een deadline gesteld. Ik wist absoluut niet wat ik wilde, maar ik vond wel dat ik op een bepaald moment de knoop moest doorhakken. Voor mezelf, maar net zo goed voor de club, want dan konden zij ook verder.”

Het werd dus stoppen. “Dat komt door meerdere dingen. Wat meespeelde was het feit dat er bij Heeten nu geen A-jeugd is. Daardoor kan ik minder doorselecteren. Daarnaast trekt het trainen van de jeugd mij nog steeds. Dat heb ik in het verleden bij Kwiek gedaan en daarmee begon ik ook bij Heeten. Dat ik daarna de damesselectie ging trainen, is me een beetje overkomen.”

Dat trainerschap beviel haar echter zo goed, dat ze inmiddels bezig is aan haar derde seizoen. “Ik begon toen de meiden een paar zware seizoenen achter de rug hadden. Ze knokten telkens tegen degradatie. Dat die degradatie uiteindelijk zou gebeuren – dat was in mijn eerste seizoen – was onvermijdelijk. Het was ook niet erg, want het zelfvertrouwen bij de meiden was heel laag.”

Overmars had zichzelf ten doel gesteld daar wat aan te doen. “En dat is me volgens mij prima gelukt. Het plezier in het spel is echt terug. En ik heb goed door kunnen selecteren, zoals ik voor ogen had. We zijn nu een middenmoter in de eerste klasse. Ik had wel wat hoger willen staan, maar we hebben geen enkele wedstrijd dik verloren. De verschillen zijn minimaal. Onze dikste nederlaag was met vier punten verschil tegen SDOL.”

Of ze volgend seizoen überhaupt nog langs de lijn staat, is nog maar de vraag. “Ook daar twijfel ik over. Misschien ga ik zelf wel weer spelen, want ik vind het spelletje nog steeds hartstikke leuk om te doen. Al moet mijn knie dan wel meewerken. Maar alles staat nog open: de club, het team, jeugd of dames en of ik zelf weer ga spelen of niet. Ik laat nog niets vastleggen.”

Een ding is wél zeker: Overmars neemt met een goed gevoel afscheid. “Heeten vindt het jammer dat ik stop. Voor mij was het ook geen gemakkelijke keuze. Het is een fijne vereniging en het team is echt een leuke groep meiden. Dat maakte deze beslissing ook zo lastig.”

Foto: het team van Heeten vorig seizoen, met uiterst rechts staand trainster Kira Overmars, bron: Facebook Handbal Heeten dames 1

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina