Brinckers droom nabij: handbalcarrière groots afsluiten

Het duurde dertig minuten, maar toen ging Voorwaarts ook helemaal los. Na een matige ruststand van 10-9 vloog de thuisploeg in de tweede helft met 34-20 over het bezoekende Aalsmeer heen. Zo werd de uitnederlaag in november (29-25) helemaal weggepoetst én – belangrijker nog – is Voorwaarts nog maar één punt verwijderd van promotie naar de eredivisie.

Volgende week is een gelijkspel tegen Westsite voldoende om concurrent Volendam op een onoverbrugbare achterstand te plaatsen. De ontlading in Twello zal dan enorm zijn. Gisteravond was het al een groot feest in de Jachtlust. ,,Prachtig toch die entourage, daar doen we het met zijn allen voor. De mensen hier zijn enthousiast en leven altijd enorm mee,” vertelde hoekspeelster Patricia Brincker tegen de Stentor.

De 27-jarige vaste waarde van de ploeg gaf aan haar handbalschoenen aan het einde van het seizoen op te bergen. ,,Ik ga definitief stoppen. Ik hoop mijn carrière op een geweldige manier af te kunnen sluiten. Met een groot feest, met veel mensen, met een geweldig team en met een prachtige promotie naar de eredivisie.”