Voorwaarts in de herkansing; Kwiek weekend vrij

Vorige week had het al kunnen gebeuren: de promotie van Voorwaarts naar de eredivisie. Maar aan de twee voorwaarden werd niet voldaan. Concurrent Volendam won de eigen wedstrijd, zoals verwacht, en zelf ging Voorwaarts hard onderuit bij Kwiek. Dankzij een royale voorsprong hebben de Twellose speelsters de stap omhoog nog steeds in eigen hand.

Met nog drie wedstrijden te gaan en een gat van vier punten met Volendam, is de situatie hetzelfde als vorige week. Wint Voorwaarts en laat Volendam een punt liggen, dan is Voorwaarts verzekerd van het spelen van eredivisie. Maar zo eenvoudig als het klinkt, is het in de praktijk niet. Voorwaarts ontvangt in eigen huis namelijk Aalsmeer en dat is een van de schaarse ploegen waar Voorwaarts de eerste keer tegen onderuit ging (29-25). Bovendien heeft Voorwaarts twee recente afstraffingen te verwerken gekregen met de zware nederlagen tegen Kwiek (34-24) en twee weken daarvoor Quintus 2 (33-20). Het zelfvertrouwen zal daarmee ongetwijfeld een knakje hebben gekregen.

Concurrent Volendam speelt vanavond een uur voordat Voorwaarts tegen Aalsmeer begint in eigen huis tegen Westsite. Westsite staat zevende en wist de thuiswedstrijd tegen Volendam met 28-27 te winnen. Dat biedt goede hoop voor Voorwaarts.

Kwiek komt dit weekend niet in actie. Vanwege een trainingsstage van de HandbalAcademie, waar twee Kwiek-speelsters deel van uitmaken, is de wedstrijd tegen E&O uitgesteld naar aankomende donderdag.

Zaterdag 2 maart 2019
19.00 uur   Volendam – Westsite
20.00 uur   Voorwaarts – Aalsmeer

Deel dit bericht
Previous Article
Next Article

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deel deze pagina