Kwiek walst over Voorwaarts heen

De topper in de eerste divisie tussen Kwiek en Voorwaarts eindigde zaterdagavond in een overduidelijke zege voor de thuisploeg: 34-24. De Raalter selectie onder leiding van interim-coach Tonio van Rhee gaf na rust met snelle omschakelingen, een hechte defensie en goed uitgespeelde aanvallen het gedesillusioneerde Voorwaarts het nakijken.

De Twellose koploper, die nog steeds de promotie naar de eredivisie binnen handbereik heeft, stelde vooral aanvallend flink teleur en maakte geen moment aanspraak op de twee punten. De selectie van Helma Meijerman produceerde de ene na de andere misser, technische fout en afzwaaier. Kwiek toonde geen mededogen en antwoordde met snelle tegenaanvallen en strakke doelpunten.

Slordig

De eerste helft was het spel aan beide kanten slordig en een topper onwaardig. Aanvankelijk leek vooral Voorwaarts last van de spanning te hebben. Kwiek nam brutaal een 3-0 voorsprong, mede door twee mooie scores van hoekspeelster Floor Liefers. Voorwaarts trok de stand, onder aanvoering van leider Ellen van der Scheer, echter snel weer recht. Vanaf 5-5 was het initiatief licht aan Twellose zijde. Twee opeenvolgende tijdstraffen – voor Quinty Veerman en Alineke Ros – maakte dat de gasten vier minuten in ondertal moesten spelen. Kwiek profiteerde en liep uit naar 10-8 en 11-9. Aniek Koers en Patricia Brincker zorgden namens Voorwaarts voor de gelijke stand bij rust: 11-11.

Heer en meester

Na rust liet Kwiek al snel zien wat de intenties waren: met snel spel Voorwaarts overdonderen. Het plan werkte perfect. Met drie rappe scores op rij was het eerste verschil een feit: 15-12. Tot 17-16 kon Voorwaarts aanhaken, maar daarna was Kwiek heer en meester in de eigen sporthal. Via 20-16 en 24-17 liep de thuisploeg uit naar 27-18.

Een onnodig over de zijlijn gespeelde bal van Aniek Koers bij een stand van 27-20 was illustratief voor de onmacht van Voorwaarts. Kwiek raasde door en liep uit naar een tussenstand van liefst 33-20. Vooral de jongelingen Kim Boerdam, Floor Liefers en Floor Tutert lieten de score flink oplopen. Dankzij enkele sterke reddingen van de standvastige keepster Brigitte Huis in ‘t Veld – die na een bal in het gezicht even het hoofde schudde en weer opstond – bleef het aantal tegendoelpunten dat Voorwaarts kreeg te verwerken nog enigszins beperkt.

Nacompetitie

De laatste drie doelpunten waren voor Voorwaarts, maar de wedstrijd was toen al lang gespeeld. Kwiek stapte trots en terecht met een 34-24 zege van het veld. Voorwaarts krabde zich nog eens goed achter de oren. Concurrent Volendam won zoals verwacht bij Aalsmeer (24-27), waardoor de voorsprong van Voorwaarts geslonken is tot vier punten. Met nog drie wedstrijden te spelen heeft de ploeg de promotie naar de eerste divisie echter nog volledig in eigen hand. Zaterdag volgt de lastige thuiswedstrijd tegen Aalsmeer. Uit werd met 29-25 verloren.

Kwiek stevent af op een mooi slot van de competitie. De vierde plek is steviger in handen en het vertrouwen bij de groep groeit met de week. De Raaltenaren lijken meer dan klaar voor de nacompetitie die ze bijna niet meer kunnen mislopen. Komend weekend is er geen wedstrijd voor Kwiek. De eerstvolgende is op donderdagavond 7 maart in Emmen tegen E&O.

Kwiek – Voorwaarts: 34-24 (11-11)
Doelpunten Kwiek: Kim Boerdam 9, Floor Liefers 8, Floor Tutert 5, Romy ten Cate 3, Jessica Hilbrands 3, Danique de Jong 3, Valerie Logtenberg 1, Kim Peters 1, Anouk van Rijssen 1
Doelpunten Voorwaarts: Ellen van der Scheer 9, Melissa van Delsen 5, Aniek Koers 3, Patricia Brincker 2, Merlin Fakkert 2, Laura Deijk 1, Keyara Peters 1, Alineke Ros 1